More


  Să fim, totuși, responsabili!

  - Advertisement -

  În plină campanie de vaccinare, parcă am și uitat să mai vorbim și de cum se mai descurcă cei de la DSP cu anchetele epidemiologice și mai ales de cât de serioși și responsabili sunt cei care își trec datele pe formulare.
  În ultima vreme apar tot mai multe erori de transcriere și trimitere a datelor, cele mai mari probleme fiind constatate la transcrierea numerelor de telefon.
  Dificultățile sunt generate fie de laboratoare, care transmit greșit către DSP numerele de telefon ale persoanelor cu teste pozitive, fie chiar de cei depistați pozitiv, care transmit intenționat numere de telefon greșite, pentru a nu putea fi contactați. Din cele aproximativ 100 de anchete epidemiologice efectuate zilnic de DSP, cel puțin în zece cazuri sunt întâlnite astfel de situații susțin oficialii de la DSP.
  Un număr de telefon transmis greșit de laboratoare către DSP sau lipsa de sinceritate a persoanei pozitive îngreunează desfășurarea anchetelor epidemiologice și, uneori, pentru identificarea persoanei pozitive este nevoie de ajutorul polițiștilor.
  În tot acest timp, foarte multe persoane pozitive se plâng că nu au fost contactate telefonic de DSP pentru ancheta epidemiologică. Toată lumea a obosit de atâta pandemie și covid, dar parcă mai multă responsabilitate, sincer, n-ar strica…De ce i-am pune pe oamenii, și așa puțini, de la Direcție pe piste false…  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img