De câteva zile, presa consemnează nenumărate situații scandaloase de … explozie a facturilor aberante la energia electrică…Culmea e că marea majoritate a lor sunt din zona Ardealului…
– Cel mai șocant caz este la Alba Iulia, unde o familie din Cugir a primit o notă de plată de 739.000 de lei. Factura a fost prezentată de Alba 24. Factura a fost primită la finalul lunii iunie, la un apartament în care nu mai locuiește nimeni de mai bine de 20 de ani. Pe factura emisă se observă că a fost estimat un consum halucinant, de aproape 1 milion de kWh, în perioada 28 mai – 27 iunie 2021.
– O familie din Sibiu s-a trezit cu o factură la curent în valoare de peste 130.000 de lei, iar după mai multe petiții trimise către compania de electricitate, singurul lucru care s-a rezolvat a fost schimbarea contorului, relatează Europa FM.
– O familie din Alba a primit o factură de 40 de mii de lei la electricitate. Ar fi vorba despre o regularizare, după ce furnizorul nu ar fi citit corect contorul de 5 ani. „Cei de le firma de electricitate spun că nu s-a citit contorul timp de 5 ani corect. Este un contor care are o rotiță cu ultima cifră care se tot învârte și la contorul pe care îl avem spun că și aia se citește, dar timp de 5 ani nu au citit-o”, a relatat victima, la Antena 3.
– 27.808 lei, tot în Alba. „Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul celor care trebuie să o plătească.
– Un pensionar de 94 de ani a primit o factură de 10.000 de lei, pe luna iulie, deşi stă într-un apartament cu doar două camere și are o pensie de 4.000 de lei.
– Factură la energie de 4.511 lei pentru un bihorean, după ce la noul furnizor a ajuns un index greșit – Digi 24.
În replică cei de la societatea de furnizare au anunţat că vor face o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare şi comportamentul de consum în cazul unora dintre clienţii casnici ai companiei.
Asta pare acum o ”eroare”, dar ce ne facem că, la cum arată situația, românii sunt cu ochii pe scandalul din Coaliție, dar nu văd cum realele probleme explodează cu adevărat în buzunarele lor… EURO e la un maxim istoric, curentul și gazele naturale s-au scumpit cu până la…90%, materialele de construcție devin un lux, combustibilul de la pompa românească rivalizează cu cel din Spania sau Germania, la preț…și de aici un lanț al scumpirilor care ne va aduce la SAPĂ DE LEMN…
(sursa foto alba24.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here