More  Bacșișul, bată-l vina!

  - Advertisement -

  Vă mai aduceți aminte de ideea impozitării bacșișului…Că e de la ospătari, frizeri, pizzeri…ANAF-ul a crezut că va da lovitura și va colecta banii negri pentru zile albe la bugetul de stat.

  Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la colectările pe primele trei luni ale acestui an, când s-a introdus impozitarea bacșișului. În teorie, o piață evaluată de specialiști la aproximativ 1,5 miliarde de lei în această perioadă de timp, s-a evaporat aproape complet. Ce a rămas sunt 11 milioane de lei, din care statul a strâns 1,1 milioane de lei sub formă de impozit, conform Profit.ro.

  Impozitarea bacșișului a fost una dintre cele mai importante modificări aduse Codului Fiscal din România în ultimii ani. Din păcate pentru autorități, pare un eșec. În timp ce ospătarii preferă în continuare banii numerar la final de zi adunați din bacșișuri, românii obișnuiți nu sunt deloc încântați de premisa de a 10% din acei bani către statul român prin impozitare. Astfel s-a ajuns în situația în care bacșișul nu pare să părăsească zona gri a economiei, scrie playtech.ro.

  Pe hârtie, doar 11 milioane de lei au primit bacșiș ospătarii, chelnerii, barmanii, livratorii și toți ceilalți români care activează în domeniul serviciilor. În contextul în care majoritatea românilor lasă 10% din notă sub formă de tips, valoarea este una infimă și evident nereală. Cel mai probabil, vor mai trece mulți ani până când românii se vor simți confortabil cu acest sistem, atât de partea clienților, cât și a angajaților din HoReCa.

  De urmărit subiectul, doar că e greu de crezut că bacșișul va salva colectările la bugetul de stat.

  P.S. Unii ne-au tras de mânecă amintind ceva de marii datornici…Noi n-am auzit că ar exista așa ceva…Doamne păzește!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare