More

  Amenzile se majorează de la anul…

  Finalul de an nu vine cu vești prea bune pentru șoferi. Aceștia vor scoate mai mulți bani din buzunar, sau de la caz la caz de pe card sau cont bancar dacă vor încălca codul rutier.

  Începând cu anul 2024, șoferii români ar putea fi sancționați cu amenzi mai mari, în cazul în care vor încălca legea. Punctul de amendă, care este folosit pentru a calcula valoarea amenzilor rutiere, este în prezent de 145 de lei.

  Cu toate acestea, salariul minim brut a fost majorat în octombrie la 3.300 de lei. Teoretic, punctul de amendă ar trebui să fie de 10% din valoarea salariului minim, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie de 330 de lei.

  Guvernul României a anunțat că ia în calcul alinierea punctului de amendă la valoarea salariului minim, ceea ce ar duce la creșterea amenzilor rutiere. În prezent, o amendă pentru nepurtarea centurii de siguranță este de 435 de lei. În cazul în care punctul de amendă va fi majorat la 330 de lei, amenda pentru nepurtarea centurii de siguranță va crește la 990 de lei.

  O amendă pentru vorbitul la telefon în timpul conducerii este în prezent de 1.300 de lei. În cazul în care punctul de amendă va fi majorat la 330 de lei, amenda pentru vorbitul la telefon în timpul conducerii va crește la 4.320 de lei.Pentru alte contravenții mai grave, cum ar fi conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, amenda poate ajunge la 33.000 de lei. Creșterea amenzilor rutiere ar putea avea un impact semnificativ asupra șoferilor români. Aceștia ar trebui să fie mai atenți la respectarea legii, pentru a evita sancțiunile. Așa că de la anul deschideți ochii-n trafic ca să nu deschidem …PUNGA!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE