More

  Ultima zi cu EUROINS

  Ne plac subiectele legate de trafic, autoturisme, șoferi, așa că și azi venim cu o veste legată de polițele de asigurare…Atenție mare…Peste 830.000 de șoferi au încă mașinile asigurate RCA la Euroins, asigurător în faliment, dar polițele vor mai fi valabile doar până joi, 7 decembrie, motiv pentru care aceștia ar trebui să-și cumpere altele pentru a circula în regulă. Pentru a-și recupera o parte din costul asigurării auto, care va expira automat pe 8 decembrie, aceștia trebuie să facă o cerere la Fondul de Garantare a Asiguraților, dar vor aștepta luni de zile până vor primi banii.

  Din peste 2 milioane de polițe RCA în vigoare la data deschiderii procedurii falimentului Euroins, în data de 9 iunie 2023, vor mai fi în vigoare 836.448 de asigurări auto la data de 7 decembrie, ultima zi de valabilitate a acestor asigurări auto.

  Toți acești șoferi trebuie ca joi cel târziu să-și facă alte asigurări RCA, care vor intra în vigoare din 8 decembrie.

  Potrivit legii, răspunderea asigurătorului RCA începe din ziua următoare celei în care expiră valabilitatea contractului RCA anterior, pentru asiguratul care îşi îndeplineşte obligaţia încheierii asigurării cel mai târziu în ultima zi de valabilitate a acesteia sau din ziua următoare celei în care s-a încheiat contractul RCA, pentru persoanele care nu aveau o asigurare RCA valabilă la momentul încheierii noii asigurări.

  Și în loc de final …Șoferii care vor să-și recupereze diferența de primă RCA pentru perioada care ar mai fi fost valabilă și după 7 decembrie, dacă Euroins nu ar fi intrat în faliment, trebuie să depună o cerere de restituire de primă la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

  Cererile de restituire de primă pot fi formulate online pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro, situație în care se va primi în mod automat numărul de înregistrare al cererii.

  În cazul polițelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesară notificarea asigurătorului cu privire la denunțare. Așa că atenție la polițe…verificați RCA-ul autoturismului dumneavoastră…Drumuri bune, colegu’!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE