More

  Pictorul Corneliu Pop s-a dus și el pe „calea spre lumină”

  După ce pictorii prof.Ioan Gozman și Ion D.Ion nu mai sunt printre noi de ceva vreme, un alt pictor important, Corneliu Pop, s-a dus și el „pe calea spre lumină” , fiind înmormântat ieri, 18 aprilie 2024.…
  Cei trei, sigur, își continuă arta printre stele.
  „Corneliu Pop a fost un artist excepțional și un spirit luminos, un om cu o inimă generoasă, care a lăsat o amprentă durabilă asupra comunității noastre și asupra scenei artistice din Negrești-Oaș și nu numai. Ca membru fondator al grupului Art Bunavestire, a contribuit în mod semnificativ la îmbogățirea patrimoniului cultural, aducând bucurie și inspirație în viețile tuturor celor care au avut privilegiul să-l cunoască și să-l aprecieze” – se precizează într-un text publicat de Primăria orașului Negrești-Oaș. A fost un om bun, glumeț și gata de a ajuta pe oricine, oricând.
  Renumitul pictor din Țara Oașului, Vasile Pop-Negreșteanu, nu a mai participat în ultimii doi ani la Art Bunavestire, iar Andrei Florian activează ca artist plastic în Cluj-Napoca.
  Corneliu Pop s-a născut la 23 martie 1952 în Botiz, județul Satu Mare. A absolvit Liceul de Artă Baia Mare și era membru fondator al Asociației Artistice Art Bunavestire Negrești-Oaș.
  Pictorul Corneliu Pop a avut o activitate creatoare rodnică și îndelungată. A avut expoziții personale la Muzeul Țării Oașului în 1998, respectiv la Muzzeul de Artă Satu Mare în 2003 și 2004.
  În perioada 1987 – 2018, apoi în 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 a fost prezent la expoziții de grup la Art Bunavestire, la Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Zalău, Cluj-Napoca, București, Timișoara, Sighetu Marmației, Bistrița, Seini, Negrești Oaș, la Colonia Pictorilor Baia Mare, iar peste hotare în Franța, Germania, Italia, Belgia, Polonia, Japonia.
  Lucrări de artă ale lui Corneliu Pop aflate în colecții publice și private din Ungaria, SUA, Belgia, Franța, Italia, Polonia, Canada, Germania, Japonia și, desigur, în România.
  În mesajul publicat la care am făcut referire mai sus se mai arată: „În aceste momente de tristețe, gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Corneliu Pop și către toți cei care l-au iubit. Ne rugăm ca timpul să vă aducă alinare și să vă dea forța de a trece peste acest moment dificil. Profunde condoleanțe familiei !”
  Ne alăturăm și noi durerii familiei în aceste momente dificile, la pierderea celui ce a fost pictorul Corneliu Pop.
  Vasile Mic

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE