More

    Elevii sălăjeni au început evaluările naționale

    2.381 de şcolari de clasa a IV-a au dat, azi, proba la Limba română

    Circa 7.000 de elevi sălăjeni, din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, vor susţine în perioada 28 mai – 6 iunie evaluarea naţională. Primii testaţi vor fi elevii de clasa a IV-a, urmaţi de cei de clasa a II-a şi apoi cei de clasa a VI-a. 

    Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sălaj, este vorba de circa 2.381 de şcolari de clasa a IV-a, 2.386 din clasa a II-a şi aproximativ 2.440 de elevi de clasa a VI-a.
    Toate probele se vor desfăşura în sălile de clasă în care învaţă elevii, începând cu ora 10.00.

    Astfel, elevii claselor a IV-a vor susține prima probă, cea la Limba română, miercuri, urmată de cea la Matematică, în 29 mai, iar în 30 mai, la Limba maternă.

    Elevii care termină clasa a VI-a vor fi evaluaţi la Limbă şi comunicare, în 5 iunie, la Matematică şi Ştiinţe ale naturii, în 6 iunie, iar cei din clasa a II-a, între 2 şi 4 iunie. Timpul alocat pentru fiecare probă diferă de la o clasă la alta, fiind de 25 de minute la clasa a II-a şi de o oră la clasele a IV-a şi a VI-a.

    Testele urmăresc să identifice evoluţia de ansamblu a elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, pentru a oferi date substanţiale care vor permite o analiză a sistemului de învăţământ preuniversitar. Competenţele pe care elevii trebuie deja să le fi acumulat sunt conform nivelului specific vârstei, respectiv competenţe de scris – citit, folosirea corectă a limbii române şi a limbii materne, competenţe de comunicare în limba română şi limba maternă, competenţe în domeniul matematicii şi al ştiinţelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi având un nivel mediu de dificultate.

    Elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu vor fi consemnate în catalogul clasei. De asemenea, rezultatele individuale nu se vor afişa sau comunica public.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE