More

    Emoţii triple la Liceul Sportiv

    lps

    Triplă sărbătoare ieri dimineaţă la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare. Elevii claselor a XII-a au avut parte de festivitatea de final de an iar ultim sunatul a coincis şi cu momentul anunţat cu emoţie al pensionării directorului Ionel Păcurariu.

    În plus tot în sala Gyurkan s-au revăzut cu drag absolvenţii primei generaţii de lepesişti, cea din 1996. În jurul dirigintelui Radu Achim s-au strâns cu drag foştii elevi ai primei generaţii, acum oameni realizaţi cu familii şi mândri că au absolvit Liceul Sportiv.

    Coşuri de flori, baloane discursuri şi multe speranţe. Micuţa sală din incinta liceului a radiat de optimism . Dar şi de regrete… Regrete că liceul se desparte de o generaţie de elevi şi sportivi de excepţie.

    Am avut aşadar ultimul sunat de clopoţel pentru clasele a 12-a, o festivitate în cadrul căreia s-au premiat şi cele mai bune rezultate. Şefa de promoţie 2012-2016 este Ioana Petricean din clasa a XII-a A, cu media 9.81.

    Pe lângă diplomele speciale, au fost premiate şi cele mai bune rezultate sportive. Iar printre absolvenţi i-am regăsit pe Lenard Berei, sportivul anului trecut în judeţul Satu Mare, Mădălin Bulgăr (lupte), multiplu medaliat naţional, Benjamin Bodo (floretă), multiplu campion naţional, Florin Faur (judo) multiplu medaliat la C.N., Adriana Matei, Vaida Beata, Adamcsik Henrietta (volei), Raul Ştef, Claudiu Şoproni, Horea Bîgiu (fotbalişti la FC Olimpia), Zoltan Kalocsai (karate), Alpar Leva (atletism).

    Iar diriginţii celor două clase , Mihai Sabău şi Marius Butean au fost cei care au împărţit cu mândrie premiile speciale de final de an…

    N-a lipsit nici tradiţionala predare de cheie către colegii din a XI-a şi apoi Oda bucuriei şi felicitările, selfiurile şi fotografiile de grup…Toate mutate apoi pe facebook.

    Un director împlinit
    Pentru Ionel Păcurariu a fost ultima festivitate de final de an şcolar la LPS. Acesta a şi anunţat la finalul discursului său că de la toamnă va preda ştafeta şi i-a urat succes noului director .

    Extrem de mândru de realizările sale atât în calitate de profesor cât şi de director , Ionel Păcurariu a anunţat că se retrage şi că tot ce îşi doreşte e să petreacă mai mult timp alături de familie şi de nepoţei.

    „Sunt la final de carieră, i-am predat ştafeta actualului director adjunct, Dorel Ziman, pe care îl voi susţine să rămână în continuare. O zi deosebită, frumoasă pentru toţi absolvenţii. O promoţie care a avut rezultate deosebite pe linie sportivă, la fel ca şi altele” a spus Ionel Păcurariu cel care luni seara va fi invitatul emisiunii Săptămâna sportivă. Păcurariu a recunoscut însă că va rămâne un om activ şi dacă i se va cere va mai ajuta cu sfaturi, şi nu numai, sportul sătmărean.

    Ionel Păcurariu are în spate 42 de ani de activitate ca şi cadru didactic iar la LPS a fost director între 1997-2001 şi 2006-2016.

    După 20 de ani
    Alături de absolvenţii la zi s-a aflat şi promoţia 1992-1996, prima de la înfiinţarea Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, cea care l-a avut ca diriginte pe profesorul Radu Achim. “Mă bucur că i-am reîntâlnit pe foştii mei elevi. Mă bucur că toţi sunt sănătoşi, frumoşi, la casele lor cu copii mari. Sunt neschimbaţi, aştept să mă reîntâlnesc cu ei şi peste 20 de ani”, a spus cu drag dirigintele Radu Achim. Acesta s-a arătat extrem de mândru că foştii săi elevi sunt acum la fel de tineri şi entuziaşti şi că îi găseşte şi mai frumoşi chiar dacă s-au scurs 20 de ani de la absolvire…Şi asta pentru că sportul nu i aşa formează caractere adevărate cum frumos a încheiat prof. Radu Achim.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE