More

    Sărbătoare la UDMR! Kereskenyi Gabor e noul primar al municipiului SATU MARE!

    kereskeny-ressler

    UPDATE 03:00

    Gábor Kereskényi – NOUL primar!!!

     

    Conferință inedită de presă la UDMR Satu Mare. La puține minute după numărarea paralelă  a voturilor din toate secțiile de vot, conducerea uniunii a chemat mass media locală  la o conferință  de presă la 2,30 în noapte.

    Kereskenyi Gabor a anunțat că a câștigat bătălia pentru fotoliul de primar cu un avans de 5300 de voturi față de principalul contracandidat, Dorel Coica. Noul primar a mulțumit familiei, staff-ului de la UDMR , conducerii și tuturor sătmărenilor.

    Președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba a completat discursul noului primar de Sătmar cu promisiunea că el în calitate de președinte de Consiliu județean și Kereskenyi primar de Satu Mare vor face o echipă bună iar din acest moment ”disputele de grădiniță” dintre cele două instituții  vor înceta.. ”Suntem cu toții o echipă, cu UDMR, FDG. Am câștigat clar și la consiliul județean , avem și primăria Carei. Îi felicit pe toți și vă promit că de mâine ne apucăm de muncă. Patru ani vor trece foarte repede. Mai ales dacă muncești…” a încheiat Pataki.

    Vom reveni cu rezultatele oficiale în cursul dimineții.

     


     

    UPDATE 01:40

    Se numara ultimele 30 de sectii de votare! Gabor Kereskenyi are un avans de 1900 voturi fata de Dorel Coica!

    Ramai pe site pentru ultimele noutati! Te anuntam cand stim primarul!


    ilyes-fedorca

     

    Iată câteva din rezultatele alegerilor locale din judeţ:

    Ilyes Iuliu, fostul primar de Satu Mare, a câștigat primăria Vetiș, la Porumbești a fost ales Toth Zoltan din partea UDMR, Piricsi Arthur a câștigat la Livada un nou. Mihai Găman a câştigat un nou mandate la DOROLŢ iar Gabor Majiat la Oraşu Nou.

    La Negreşti Oaş mai sunt de numărat 1000 de voturi dar Aurelia Fedorca are până acum 78% din voturile numerate.

    La Tiream a câștigat Tar Miklos din partea MPT cu 330 de voturi pentru.

    La Viile Satu Mare a câștigat Szucs Szabolcs de la UDMR, potrivit numărătorii paralele.

    La Terebești, Mariana Avorniciții a câștigat un nou mandat obținând  799 de voturi, față de cele 332 obținute de contracandidatul Daniel Vinț (ALDE). De asemenea, au mai fost realeși primarii din Săuca – Gheorghe Marian (PSD) și Supur – Vasile Șteț (PSD).

    Primarul comunei Cradorolț, Daniel Balogh, a câștigat un nou mandat cu 562 voturi din 1.100 exprimate. Pe locul doi s-a clasat Vik Otto (PNL) cu 235 de voturi, iar pe locul 3 Socaci Mircea (ALDE) – 161 de voturi. Este primul primar cunoscut în afară de cei doi care nu au avut contracandidați.

    Kovacs Eugen (UDMR) a câștigat un nou mandat la Carei, la Socond, Crasnai Ioan (PSD), a fost reales. Totodată și Pop Dumitru a luat un nou mandat la Odoreu. Tășnadul a fost câștigat de candidatul PNL , Grieb Csaba și în comuna Cehal a fost ales primar Jurchiș Gheorghe (PSD).

    Candidatul PNL Dinu Birtoc a câștigat primăria Călinești Oaș, la Bârsău a fost ales Traian Ciurdaș (PSD), iar la Santău a câștigat Rotaru Marinel (PNL)

    Primăria Crucișor a fost câștigată de Romi Coza (PSD), Apa – Radu Vasile Trandafir (PNL), Halmeu – Vincze Lajos (UDMR), Lazuri – Lengyel Stefan (UDMR), Valea Vinului – Radu Cristea (PSD), Medieșu Aurit – Radu Iancu (PSD), Cămin – Suto Imre (FDG), Dorolț – Găman Mihai (UDMR).

    La Moftin primăria a fost câștigată de David Gheorghe (PSD) și la Racșa, Betea Toma a luat un nou mandat.

    Numărătoarea paralelă de la PNL confirmă mandatele următorilor primari: Păulești – Zenoviu Bontea, Ardud – Ovidiu Duma, Turț – Irime Ioan, Beltiug – Bartok Ioan, Târșolț – Pop Grigore, Pișcolt – Cosmin Varga, Tarna Mare – Sobius  Monica, Acâș – Balogh Tibor, Certeze – Petrică Ciocan. În același timp de la UDMR au câștigat: Micula – Doboș Stefan, Culciu – Domokos Alexandru, Orașu Nou – Majlat Gabor.

    Botiz – Ioan Mureșan, Bogdand – Aurel Bojan, Doba – Mihai Ghetina, Cămârzana – Florin Ionici, Căuaș – Marius Roca.

    Bixad – Ioan Tătar

    Berveni – Kiss Zoltan, Andrid – Papp Tibor, Foieni – Brem Laszlo. Comuna Turulung a fost câștigată de fostul primar Gyakon Gheorghe (FDG), iar la Urziceni primăria a fost adjudecată de Mellau Iosif (FDG).

    Votul pentru alegerile locale în Satu Mare s-a încheiat, la ora 21:00 prezența la vot în județ fiind de 47,8202%, exprimându-se la urne un număr de 151.670 de persoane. În municipiul Satu Mare prezența a fost de 41,4096%, 42.292 de sătmăreni exprimându-și votul.

    Prezența este foarte scăzută, având în vedere că în 2008 în județul Satu Mare s-a înregistrat o prezență de 56,14% și în 2012 de 54,85%, iar pe municipiul Satu Mare prezența a fost de 51,61%.

    La ora 21:00, în orașul Ardud prezența a fost de 48,5419%, Carei – 40,8246%, Livada – 52,76%, Negrești Oaș – 38,43%, Tășnad – 55,82%.

    Vasile Corodan, la comuna Vama, și Karádi Csaba, la comuna Petrești au câştigat fără emoţii. Au fost singurii candidati!!!.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE