More

    Kereskenyi Gabor, noul primar al municipiului Satu Mare

    IMG_3838

    Kereskenyi Gabor este noul primar al municipiului Satu Mare.Practic, Kereskenyi Gabor a obținut 17.522 de voturi, Dorel Coica – 11.873, Adrian Cozma – 4.166 și Adrian Ştef – 4.037. Astfel, Kereskenyi Gabor devine noul primar al municipiului Satu Mare. De asemenea, UDMR a câștigat lupta și pentru viitorul Consiliu Local și pentru Consiliul Județean.

    Kereskenyi vrea o schimbare
    Kereskenyi Gabor a spus că sătmărenii le-au transmis politicienilor un semnal puternic, în sensul că vor o schimbare. ”Le mulțumesc sătmărenilor care au ieșit astăzi la vot și, în special, acelor sătmăreni care au votat pentru schimbare. A fost un semnal puternic, pe care l-am primit astăzi cu toții, noi, politicienii. Pentru că sătmărenii au votat pentru un altfel de primar. Vreau să vă spun că eu cred cu tărie că întreaga campanie s-a terminat. Mâine începe munca și voi fi primarul tuturor”, a spus Kereskenyi Gabor.

    Acesta a mai spus că are o mare responsabilitate față de sătmăreni. ”Am câștigat nu o funcție, ci o mare responsabilitate și încrederea dată de sătmăreni mă obligă. Nu pot să vă promit miracole. Ceea ce pot să vă promit este munca și pot să vă promit că vom fi foarte atenți spre problemele tuturor sătmărenilor”, a mai spus Kereskenyi Gabor.

    Majoritateaîn Consiliul Local și Județean
    Municipiul Satu Mare va avea un Consiliu Local format din patru partide politice: UDMR, PSD, PNL și ALDE. De fapt, este o coloratură politică la fel ca şi cea a vechiului Consiliu Local. Astfel, UDMR va avea 10 posturi de consilieri din cele 23 posibile și obține din nou cele mai multe voturi, dar nu și o majoritate confortabilă pentru noul primar Kereskenyi Gabor. Totuși, UDMR a obținut un post de consilier în plus față de ultimele alegeri (2012), atunci când s-a ales cu nouă consilieri. PSD a obținut acum șapte posturi de consilieri. PNL are trei consilieri, cu unul în plus față de ultimul Consiliu Local, iar ALDE are tot trei consilieri locali. La nivelul Consiliului Județean, UDMR are 13 posturi, PSD – 9, PNL – 7 și ALDE – 4.

    Calculele conducerii UDMR
    Președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR și, cel mai probabil, viitorul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, a spus că formațiunea a pierdut doi primari de comună, dar a câștigat un primar de municipiu. ”Noi am avut până acum 19 primari, iar partenerii noștri – FDG – 7, iar PCM – 1 primar. Acum, noi avem 18, PCM are patru și FDG are 4. Deci, am pierdut două primării de comune, dar am câștigat municipiul Satu Mare”, a mai spus Pataki Csaba.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE