More

    Un sătmărean a editat cel mai bun ghid de conversaţie româno-rus

    Gabriel-Lavrincic

    Gabriel Lavrincic este considerat unul dintre cei mai buni cunoscători a tot ce înseamnă spaţiu ex-sovietic. De altfel chiar el se recomandă un bun “specialist” iar mulţi îi spun “expert sovietic” şi ca atare a editat un ghid de conversaţie româno – rus considerat de specialişti ca find unul dintre cele mai complexe asemenea ghiduri. Lavrincic este cunoscut şi ca deţinătorul „Celor mai multe scrisori primite în toată istoria omenirii”, recordul mondial fiind omologat de prestigioasa Guinness World Records din Marea Britanie.

    Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să înveţe cât mai repede limba rusă Lavrincic a publicat în două ediţii, se pare, cel mai reuşit Ghid de conversaţie/dicţionar Român – Rus, care nu are analogie pe piaţa din România (afirmaţie făcută de specialişti în domeniu). “Ghidul de Conversaţie Român-Rus nu a fost făcut ca să câştige bani, ci a fost făcut cu rost şi folos pentru cei ce vor să înveţe limba rusă, fiind realizat pentru a deveni cea mai uşoară metodă de învăţare a limbii ruse din România, pentru o vorbire fluentă cât şi pentru o pronunţie de invidiat, indiferent dacă ai mai studiat vreodată sau nu această limbă. “ precizează Lavrincic.

    Ghidul de Conversaţie român-rus al lui Gabriel Antoniu Lavrincic nu este doar o apariţie editorială obişnuită – deoarece este, simultan, un pas înainte şi o mână întinsă celor care doresc fie să înceapă explorarea unui spaţiu cultural şi civilizaţional milenar – Rusia şi universul slav, fie doresc să continue cu succes colaborări demarate în trecut.

    Gabriel-Lavrincic2

    Deosebit de folositor şi pentru oamenii de afaceri
    Ghidul de conversaţie româno – rus este deosebit de important şi pentru oamenii de afaceri, Lavrincic este o “punte de legătură” dintre oamenii de afaceri din România şi Rusia, el considerând că economia românească trebuie să reînnoade legăturile (momentan aflate în impas) cu Federaţia Rusă . În calitatea lui de director de comerţ export al celui mai mare producător de mobilă din România şi estul Europei dar şi ca om de afaceri hiperactiv cunoaşte şi înţelege foarte bine mecanismele de funcţionare ce ţin de piaţa rusă, respectiv cea euroasiatică. A atras şi aduce regulat în România oameni de afaceri străini interesaţi de industria lemnului cărora le-a prezentat aproape toate fabricile de mobilă din judeţele Sălaj şi Satu Mare, iar în acest moment împreună cu mai mulţi oameni de afaceri şi “persoane cheie” din Federaţia Rusă dezvoltă şi promovează industria românească de mobilă, care pe piaţa rusă este un brand născut în perioada sovietică.

    Una dintre marile lui realizări în compania în care lucrează este aceea că a convins preşedintele Administraţiei Prezidenţiale din Turkmenistan să mobileze Palatul Prezidenţial cu mobilă românească produsă de fabrică. Pentru realizarea acestui obiectiv a călătorit foarte des în Turkmenistan, pentru a-şi convinge interlocutorii de calitatea mobilei româneşti şi de a recepţiona “gustul turkmenilor” în materie de mobile. Prin urmare azi preşedintele Turkmenistanului, Gurbanguli Berdimuhamedov, îşi derulează discuţiile, întâlnirile oficiale cu omologii săi aşezaţi în fotolii produse de fabrica din România!

    Gabriel-Lavrincic1

    A intrat în cartea recordurilor
    Bunicul său, Juca Petru, fost combatant (translator pe front) în al Doilea Război Mondial şi prizonier în URSS, a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru limba şi cultura rusă, legănându-i copilăria cu poveşti fascinante despre Rusia, Siberia, taiga, stepa şi „sufletul rusesc”.

    Născut la 10 februarie 1976, în comuna Marca, din judeţul Sălaj, Gabriel Lavrincic avea doar 11 ani când s-a hotărât să înveţe limba rusă, singur, fără profesor, iar la 14 ani o stăpânea ca şi cum ar fi fost limba sa maternă. Având nevoie de practică, a corespondat zilnic cu tineri din Uniunea Sovietică, această corespondenţă aducându-i recordul mondial la categoria „Cele mai multe scrisori primite în toată istoria omenirii”, emis de prestigioasa şi arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie, însumând 22.018 scrisori primite din URSS în perioada 1986-1992.

    Poliglot desăvârşit
    Autodidact, inzestrat cu abilităţi deosebite de relaţionare şi calităţi comunicaţionale incomensurabile, a promovat şi promovează în continuare România pe tot spaţiul ex-sovietic. Mulţi locuitori din fosta URSS au descoperit prin corespondenţele şi acţiunile sale cultura şi civilizaţia românească şi, implicit, România.

    Datorită acestei corespondenţe vaste, Gabriel Lavrincic a devenit un bun „specialist” în tot ceea ce înseamnă Rusia, respectiv fosta URSS, deţinând un portofoliu larg de relaţii şi un capital enorm de simpatie aproape în tot spatiul ex-sovietic, pe care le cultivă în interesul economic şi naţional al României.

    Nu întâmplător ruşii îl numesc „românul cu suflet rusesc”. În prezent, Gabriel Lavrincic vorbeşte 10 limbi străine, este director de comerţ-export, reprezintă şi promovează industria românească de mobilă în Rusia şi în toate republicile ex-sovietice.

    Nicolae Ghişan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE