More

    Un oșan în lumea libelulelor

    remus-(1)

    Orașul Negrești Oaș se mândrește cu faptul că unul dintre cei mai talentați fotografi din România este un oșan. Acesta simte fiecare lucru care îl înconjoară, ajungând astfel să fotografieze imagini spectaculoase din cele mai mărunte scene ale vieții.

    Noua ocupație a fotografului Remus Țiplea, și totuși una veche, este fascinanta lume a libelulelor, care se află tocmai în spatele casei lui.
    Dintr-o pură întâmplare, acesta a descoperit captivantele libelule, care își duc traiul la câțiva metri de locul în care o face și el.
    ”Povestea a început de la pasiunea mea pentru fotografia macro, după care, dintr-o pură întâmplare, am dat de aceste frumoase creaturi. În spatele casei am o mică baltă înconjurată de tufe, acest loc este mediul ideal de viață al libelulelor. Mi-a fost ușor să le fotografiez, știind cum și ce le place să facă, când să stea sau când să zboare”, a spus Remus Țiplea.
    Pentru Remus libelulele sunt mai mult decât un ordin de insecte cu corpul lung și subțire, cu capul mare și cu aripile străvezii, care trăiesc de obicei pe lângă ape.

    remus-(2)
    ”În viziunea mea, libelulele au o față extrem de umană, unele îmi par tinere, altele bătrâne. Totodată, unele sunt leneșe, pe când altele, mai greu de fotografiat, foarte zburdalnice”, a spus fotograful Remus.
    Lumea libelulelor, de care s-a apropiat foarte mult, l-a făcut pe acesta faimos, încă o dată, atât în țară cât și peste granițele României și ale Europei, fotografiile acestuia ajungând să apară în cele mai renumite ziare și reviste din întreaga lume.
    De asemenea, primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca este foarte mândră de acest locuitor al Negreștiului din Oaş, oraș pe care aceasta îl coordonează și îl poartă sub aripa ei protectoare de multă vreme.
    Remus Țiplea, și ca membru fondator al grupului ”Versus”, se bucură de întreaga susținere și întreg sprijinul primarului Aurelia Fedorca, dar și al Consiliului Local.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE