More

    La prima sa Olimpiadă, Simona Pop intră sâmbătă pe planşă

    Simona-Pop

    În prima zi a competiţiei de la Rio de Janeiro, sătmăreanca Simona Pop va debuta la Jocurile Olimpice. Sportiva de 27 de ani de la CSA Steaua se află în faţa celei mai mari realizări ale carierei sale, participarea la Olimpiadă.

    Aşadar, pe 6 august, de la ora României 15.00, spadasinele Simona Pop, Ana Maria Popescu şi Simona Gherman intră în focul calificărilor, la Carioca Arena 3. Dacă Popescu şi Gherman se vor lupta direct în 32, Simona Pop va avea un tur în plus. Aşadar, pe tabloul de 64 o va întâlni pe  Leonora Mackinnon din Canada.
    Apoi, pe 11 august, fetele se vor întrece la proba pe echipe, acolo unde Pop, Popescu, Gherman şi Dinu se vor lupta pentru aurul olimpic.
    Referitor la locul în echipa de spadă seniori a României al Simonei, acesta și l-a câștigat cu multă muncă, devotament și îndârjire. De o modestie aparte, Simona Pop este omul pe care echipa de spadă a României s-a bazat în multe momente grele de după episodul Londra 2012. Iar toate eforturile sale au fost răsplătite din plin. La 27 de ani, Simona este la prima Olimpiadă din carieră, nu înainte de a cuceri un argint și un bronz la Mondiale, plus două medalii de aur, un argint și un bronz la Europene. Toate aceste succese au venit cu echipa, dar medalia cea mai prețioasă este bronzul individual câștigat în 2015, la Europeanul de la Montreux.
    „Sincer, parcă tot nu reușesc încă să cred că noi, mai ales eu, mă pregătesc pentru Olimpiadă. E deja un pas mare pentru orice sportiv. La Rio plec optimistă și încrezătoare în noi, în echipa de spadă feminin a României. Am avut o perioadă bună de pregătire, iar acum urmează să vedem rezultatele. Mi-e poate puțin teamă și am emoții, dar cred că este un lucru normal. Sunt optimistă și cred că totul va ieși bine”, a spus Simona Pop înainte de plecarea la Rio.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE