More

    150 de evenimente diferite în zece zile pentru sătmăreni

    gradina-romei-satu-mare-site-1

    În perioada 19-28 august, cea de-a 15-a ediție a Zilelor Maghaire Partium vă așteaptă cu programe diversificate. La conferința de presă susținută la Turnul Pompierilor, una dintre locațiile evenimentului, organizatorii au prezentat programul complet al evenimentului.

    Conferința de presă a fost deschisă de liderul Fundației Identitas, Szőcs Péter anunțând că evenimentul a ajuns, în acest an, la o nouă etapă. Pe parcursul celor zece zile a ediției jubiliare a Zilelor Maghiare Partium, toți cei interesați sunt așteptați cu peste 150 de evenimente diferite. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a menționat că odată cu renovarea din anul 2005 a Turnului Pompierilor, acesta este o locație potrivită pentru unele evenimente ale Zilelor Maghiare Partium, fapt ce a și fost materializat în ultimii ani căci, a găzduit nenumărate spectacole de teatru și teatru de păpuși, dar și multe concerte.
    Primarul a menționat în continuare că în orașul Satu Mare sunt bine venite toate evenimentele cu caracter de consolidare a valorilor și a comunității căci, prin ele se petrece și educarea culturală a comunității locale. Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, și în același timp unul dintre inițiatorii evenimentului, a subliniat faptul că, dacă un eveniment reușește să supraviețuiască și să ajungă la cea de-a 15-a ediție, precum să se și autofinanțeze, este foarte grăitoare, sponsorii fiind și ei conștienți că banii lor ajung în mâini bune. Pataki i-a felicitat pe organizatori, care au demonstrat, și în acest an, că pot administra foarte operativ banii primiți cu ajutorul cărora au umplut zece zile cu evenimente de calitate.
    Stier Péter, organizatorul principal al evenimentului, a prezentat din punct de vedere financiar ediția din acest an a evenimentului. După cum a menționat, din bugetul total al evenimentului, doar 25% reprezintă venituri din fonduri publice. Pe lângă organizatorii principali, evenimentul este susținut financiar de 25 organizații civile și 90 de firme particulare. Stier a menționat totodată că, an de an, crește numărul antreprenorilor care doresc să susțină evenimentul. Programul integral al ediției curente al Zilelor Maghiare Partium este accesibil și pe telefoane cu ajutorul aplicației FestivApp.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE