More

    Președintele Iohannis și vicepremierul Dâncu vin la Satu Mare

    16_layout-1

    Președintele României, Klaus Iohannis, și vicepremierul Vasile Dâncu vin astăzi în județul Satu Mare, urmând să participe la manifestările organizate mâine, la Carei, de 25 Octombrie, Ziua Armatei Române. Cei doi vor fi însoțiți și de Ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

    Vicepremierul României, Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, va efectua astăzi o vizită de lucru în orașul Negrești-Oaș, după care, va veni în Satu Mare.

    După întâlnirea de lucru de la ora 12.00 de la sediul Primăriei Negrești-Oaș, vicepremierul va vizita obiectivele de investiții finanțate în oraș prin programele Ministerului Dezvoltării Regionale.

    Dintre aceste investiții amintim: modernizarea mai multor străzi, Centrul Multicultural și stațiunea Luna Șes.

    Potrivit agendei vicepremierului Vasile Dîncu, publicată ieri, 23 octombrie pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrațției Publice, acesta va avea următorul program:
    12.30 – 14.00, Negrești-Oaș:
    – întâlnire cu oficialitățile locale ( la sediul Primăriei);
    – vizite la proiectele finanțate prin programe gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice: corpul C al primăriei – reabilitat și modernizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, centru de tâmplărie – finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, centru cultural – construit prin CNI.
    Astăzi, de la ora 17.00, la Teatrul de Nord se va desfășura dezbaterea publică, într-un concept de masă rotundă, cu tema “Armata-instituţie fundamentală a statului. Sursă de încredere şi mândrie naţională”. Evenimentul se va desfăşura cu participarea preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, a vicepremierului Vasile Dâncu, și a Ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, cu obiectivul de a dezvolta un dialog activ cu conducerea Armatei României şi cu reprezentanţii administraţiei publice centrale şi locale, ai mediului academic şi de cercetare pe o temă majoră în contextul mediului de securitate actual.

    Mâine se vor desfășura manifestările dedicate Zilei Armatei Române. Acestea vor începe la Satu Mare, de la ora 9.00, cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Ostașului Român și defilarea Gărzii de Onoare.

    De la ora 11.00, manifestrile se vor muta la Carei, la Ansamblul Monumentul “Glorie Ostaşului Român”, unde va avea loc o ceremonie militară şi religioasă, defilarea Detaşamentului de Onoare, vizitarea standurilor cu tehnică şi aparatură militară și vor fi organizate ateliere de miniexerciţii şi expoziţii precum și un spectacol cultural. Tot aici va avea loc și o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatre de operaţii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE