More

    Astra da, Steaua ba. Giurgiuvenii jubilează, în timp ce roş-albaştrii se zbat în anonimat

    Marius Sumudica, antrenorul echipei Astra Giurgiu, reactioneaza la finalul meciul de fotbal contra echipei AS Roma  din Europa League, disputat  pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti, joi, 8 decembrie 2016. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0astfel ca Astra Giurgiu a terminat grupa E pe locul doi, cu opt puncte si s-a calificat in primavara europeana, in timp ce AS Roma a incheiat pe primul loc, cu 12 puncte . ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
    Marius Sumudica, antrenorul echipei Astra Giurgiu, reactioneaza la finalul meciul de fotbal contra echipei AS Roma din Europa League, disputat pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti, joi, 8 decembrie 2016. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0astfel ca Astra Giurgiu a terminat grupa E pe locul doi, cu opt puncte si s-a calificat in primavara europeana, in timp ce AS Roma a incheiat pe primul loc, cu 12 puncte . ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

    Steaua nu a reuşit performanța de a se califica în primăvara europeană în timp ce Astra lui Marius Șumudică a terminat la egalitate partida cu AS Roma și s-a calificat de pe locul al doilea.

    Steaua a avut o primă repriză modestă la Villareal și s-a văzut condusă la pauză. În repriza a doua, roș-albaștrii au egalat și sperau la calificare. Practic, i-a despărțit doar un gol de o calificare de vis. Totul s-a năruit când Tamaș a fost eliminat, iar spaniolii au marcat pentru 2-1. În continuare, Steaua mai avea nevoie doar de un gol pentru că un rezultat de 2-2 ar fi calificat-o, dar cu cine să dai acel gol când toți jucătorii erau apatici. Acum Steaua se vede nevoită să joace doar în mocirla din Liga 1, un campionat care se zbate în anonimat cu echipe care sunt la un pas de faliment.

    Seara suporterilor fotbalului din România a fost îndulcită de rezultatul obținut de Astra care după 0-0 cu AS Roma s-a calificat în primăvara europeană. Desigur că giurgiuvenii trebuie să dea o bere mare cehilor de la Viktoria Plzen care, în inferioritate, au revenit de la 0 la 2 şi o conduceau pe Austria Viena cu 3 la 2. Rezultatul a rămas neschimbat atât în Cehia, cât şi la Bucureşti, şi Astra s-a calificat în 16-imile Europa League, partidele fiind programate pe 16 şi 23 februarie.

    Giurgiuvenii vor fi în urna a doua la tragerea la sorţi şi pot întâlni formaţi precum Fiorentina, Tottenham, sau Schalke 04. În urna capilor de serie vor intra cele 12 câştigătoare ale grupelor Europa League, plus cele mai bune patru locuri trei din Liga Campionilor (Tottenham, FC Copenhaga, Olympique Lyon, Beşiktaş).

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE