More

    Ovidiu Silaghi: Scorul PSD a fost extrem de bun în județ

    silaghi

    După o perioadă de pauză, emisiunea ”Politica sătmăreană”, difuzată pe Nord Vest TV, a revenit în forță. Moderatorul Mircea Govor l-a avut marți seara invitat pe Ovidiu Silaghi, președintele filialei județene ALDE Satu Mare, cu care a discutat atât despre alegerile locale din iunie 2016, cât și despre recentele alegeri parlamentare. Acesta s-a declarat surprins de scorul, pe care-l consideră extrem de bun, pe care PSD l-a obținut în județul Satu Mare.

    Victoria UDMR, deloc surprinzătoare
    Este bine știut faptul că UDMR a ieșit învingător în județul Satu Mare, cu un scor de 40,02% la Senat, și 39,89% la Camera Deputaților. Ovidiu Silaghi, președintele filialei județene ALDE, a declarat că nu este nimic surprinzător în acest rezultat, având în vedere și evenimentele petrecute cu câteva zile înainte de ziua votului.

    ”Nu m-a surprins scorul UDMR-ului pentru că nu întâmplător premierul Viktor Orban a fost în județul Satu Mare într-o ”vizită privată” cu două sau trei zile înainte de alegeri. Mobilizarea UDMR-ului a fost exemplară, motiv pentru care noi nu avem voie să fim supărați, din contră, trebuie să învățăm ceva de acolo.(…) După cum mi s-a părut, într-adevăr, extrem de bun scorul Partidului Social Democrat. Recunosc că m-a surprins, nu mă așteptam să fie atât de mare. Am văzut o muncă în teritoriu depusă zi de zi, pas cu pas”, a declarat Ovidiu Silaghi.
    În ceea ce privește Partidul Social Democrat, acesta are cele mai bune structuri în teritoriu, organizațiile locale ale partidului fiind foarte bine structurate. Pe de altă parte, organizația PNL, din punctul de vedere al președintelui ALDE Satu Mare, a luat voturile cam la cât era de așteptat, pe structură națională. Ovidiu Silaghi a mai adăugat faptul că populația vede alegerile locale mult mai personalizate, pe când alegerile parlamentare sunt văzute mai abstract.

    Democrația românească trece printr-o traumă
    Moderatorul emisiunii, Mircea Govor, este de părere că oamenii nu își mai doresc să iasă la vot, din mai multe motive.

    ”Alegerile parlamentare, în special în ultimul timp, și în perioada în care a fost președinte Băsescu, Parlamentul României a fost tot timpul supus unor atacuri, care până la urmă l-au decredibilizat. Probabil, oamenii când au văzut că sunt alegeri parlamentare nu au mai vrut să iasă la vot deoarece s-au gândit că toți sunt ”o apă și un pământ”, a spus Mircea Govor.

    Ovidiu Silaghi consideră că democrația românească trece printr-o traumă.
    ”Procedura de decredibilizare a parlamentului, făcută de Băsescu, este cea mai mare traumă pe care poate să o suporte democrația românească. Dacă nu ai parlament, în cine să crezi? În cine să îți pui speranța? Dacă în parlament nu mai ai încredere, care e următoarea etapă? Nu mai ai încredere în Consiliul Județean. Care e următoarea etapă? Nu mai ai încredere în Consiliul Local. Înseamnă că nu mai mergi la vot, nu mai alegi pe nimeni. Atunci mergem pe varianta Cioloș, când te numește cineva, ești binevenit”, a concluzionat Silaghi.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE