More

    Ziua Drapelului, marcată cu cinste la Satu Mare

    drapel

    Drapelul României a fost onorat în cadrul manifestărilor organizate la Satu Mare ieri dimineață, de Ziua Drapelului Național. Aceste manifestări s-au desfășurat pe platoul din Piața 25 Octombrie.

    După ce subprefectul Altfatter Tamas a trecut în revistă Garda de Onoare, au urmat alocuţiunile privind sărbătoarea Zilei Drapelului Național. În continuare, a avut loc ceremonia de primire a drapelului în timp ce se intona Onor la drapel (drapelul a fost adus în zona catargului și era pregătit pentru înălțare).

    După ce a a avut loc binecuvântarea drapelului de către preotul militar, oficialitățile prezente au sărutat drapelul în ordinea de reprezentare protocolară. Au salutat și au sărutat drapelul subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarul Doina Feher, șefi ai instituțiilor subordonate ministerelor Apărării și de Interne, veterani de război.

    A urmat apoi înălțarea drapelului concomitent cu intonarea imnului național al României. Festivitățile organizate de Ziua Drapelului Național s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.
    Ziua Drapelului Național a fost marcată și la Carei printr-o expoziție de colaje fotografice intitulată „Drapelul Național – de la începuturi până azi”, care surprinde transformările drapelelor din provinciile românești, precum și ale tricolorului, de-a lungul vremii. Evenimentul a fost deschis în prezența unui grup de elevi, participanți la programul de vacanță, organizat de biblioteca municipală, „Bibliovacanța”, însoțiți de doamnele bibliotecare și părinți, a câtorva reprezentanți ai Asociației de pensionari „Castelanii Seniori – 2015” și a câtorva reprezentanți ai partidelor politice.
    Expoziţia conţine 40 de colaje fotografice şi este structurată pe 6 categorii: drapele ale provinciilor istorice şi ale domnitorilor, drapele de luptă, drapele din perioada Regatului, steme boiereşti, transformările tricolorului şi picturi şi fotografii în care apar drapelele româneşti. Colajele fotografice pot fi admirate în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei, timp de două săptămâni, începând de luni, 26 iunie 2017.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE