Cum să fii avocat și parlamentar, dar să nu cunoști legea sau să o încalci cu bună știință?

0
1175
Adrian Cozma dovedește în acest început de campanie electorală că ori este un infractor ori este un avocat extrem de slab.
Asta ar trebui să pună cetățenii județului serios pe gânduri. De la prima zi în campanie când se plimba cu autocarul cu “mecla” lui prin județ, la lipirea afișelor în alt loc decât cel în care a fost desemnat, apoi la distrugerea propriilor afișe și acum mai încalcă a 5-a oară legea electorală, un record negativ absolut ! În 6 zile de campanie a încălcat legea de 5 ori, de data aceasta afișând altceva decât poza lui de campanie și mai mult are voie să lipească un singur afiș pe panoul electoral! El pune 3 și fața lui nicăieri! Asta înseamnă să nu îți pese de lege și oamenii din județ! Pentru că a 5-a infracțiune încă nu am prezentat-o , dar ea există și ține de încălcarea legii cu bună știință de către el, Vali Mădă și moderatorul emisiunilor de la studioul lui Cozma.
Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Satu Mare anunță cu surle și trâmbițe pe paginile lui de social media , pe site-urile și paginile acoliților lui din presă că renunță la consacratele afișe electorale care prezintă figura candidaților și va afișa pe panourile electorale dedicate publicității electorale documente care dovedesc ilegalitățile actualilor edili. Asta da treabă, adică omul ăsta ori ne crede pe toți proști , ori el are clar o problemă. Păi cum domnule  un parlamentar și avocat să facă asemenea gafe ?
Aducem aminte cititorilor noștri că  la alegerile din 9 iunie, panourile sunt distincte pentru alegerile locale și pentru europarlamentare,  Hotărârea BEC nr.102H/08.05.2024. este completată de Hotărârea BEC 137H/14.05.2024., care include mai multe prevederi legate de utilizarea afișelor electorale. Legat de alegerile locale stabilește că primarii asigură panouri electorale distincte pentru alegerea primarului, alegerea consiliului local, alegerea președintelui consiliului județean și pentru alegerea consiliului județean, iar în cazul municipiului București, primarii de sector asigură panouri electorale distincte pentru alegerea primarului, alegerea consiliului local, alegerea primarului general și pentru alegerea Consiliului General.
Câte afișe se pot aplica pe un panou?
Conform art (2) din Hotărârea 137H/14.05.2024, regula este următoarea:
Pe panourile aferente alegerilor europarlamentare fiecare partid politic, alianță politică, alianță electoralã, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale ori candidat independent care participă la alegeri poate aplica un singur afiș electoral.
Pe fiecare dintre panourile pentru alegerile locale menționate mai sus, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale ori candidat independent care participă la alegeri poate aplica un singur afiș electoral .
Cadrul legislativ general
Pentru locale
Art. 79 din Legea 115/2015 stabilește că primarii sunt obligați să monteze panouri pentru afișajul electoral pe care le pot folosi competitorii electorali care participă la alegerile respective. Pe un panou fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale sau fiecare candidat independent poate aplica un singur afiş electoral.
(4) Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiş electoral.
(5) Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură.
Sincer vorbind suntem curioși , până la finalul campaniei, câte ilegalități  va  face acest om!
Nu uitați, dragi cititori, “Pomul se cunoaște după roade și omul după fapte”!
Zis-a Domnul: Feriți-vă de prorocii mincinoși, care vin la voi îmbrăcați în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor îi veți cunoaște. Oare culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. Nu poate pomul bun să facă roade rele, nici pomul rău să facă roade bune. Orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.”
Sfânta Evanghelie după  Matei (Pomul se cunoaște după roade)