More

    Problemele de fond funciar, majoritare la audiențele de la Prefectură

    audiente

    Subprefectul Altfatter Tamas a susţinut marţi, 27 iunie 2017, începând cu ora 10,00, audienţe cu cetăţenii. Alături de subprefect au fost prezenţi jurişti din cadrul instituţiei, consilierul pe relaţii publice, respectiv reprezentantul OCPI Satu Mare.

    Cinci din șase
    Marea majoritate a problemelor prezentate de cetățeni au fost de natură de fond funciar. Au fost dezbătute şase cazuri pentru care s-au prezentat unsprezece persoane.

    Cinci din aceste șase cazuri au vizat problemele de fond funciar cum ar fi: urgentarea finalizării procedurii de trecere în proprietate a păşunii comunale; punerea în aplicare a unei sentinţe judecătoreşti definitive, de către Comisia Locală de Fond Funciar şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru mai multe parcele de pădure în zona Oaşului; validarea de către Comisia Locală de Fond Funciar a unui imobil situat în intravilanul localităţii și rectificarea unui titlu de proprietate pentru care au fost necesare efectuarea de modificări ale unor anexe conform legii nr.165/2013 și reconstituirea dreptului de proprietate pentru un imobil al cărui mostenitori nu au căzut de acord asupra partajului.

    Doar una dintre problemele dezbătute, cea referitoare la clarificarea condiţiilor în care a încetat contractul individual de muncă, nu a fost de natură funciară.

    Probleme rezolvate
    În cadrul audientei, pentru doua din cazuri s-a luat legătura cu primarul cu care s-a convenit asupra solutiei de rezolvare a problemelor, în alte două cazuri persoanele au fost îndrumate către instituţiile abilitate să rezolve problemele ridicate.

    Un caz va fi analizat de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar şi o persoană a fost sfătuită sa depună un memoriu explicit către Instituţia Prefectului.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE