More

    Un punct după o săptămână agitată!

    Olimpia Satu Mare și Ripensia Timișoara au oferit o partidă plină de evenimente, sâmbătă, în runda a 15-a a Ligii a 2-a. Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1 însă ambele echipe au avut parte de ocazii rarisime și de mingi trimise în bară.Olimpia Satu Mare și Ripensia Timișoara au oferit o partidă plină de evenimente, sâmbătă, în runda a 15-a a Ligii a 2-a. Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1 însă ambele echipe au avut parte de ocazii rarisime și de mingi trimise în bară.

    Remiza vine pentru Olimpia după o săptămnă extrem de agitată. Jucătorii au refuzat să se antreneze luni și marți, iar apoi vineri în vestiar s-a vorbit chiar de neprezentare din partea jucătorilor. Băieții, supărați că nu prea există speranțe ca problemele financiare să se rezolve iar ei să-și încaseze salariile restante, au fost se pare convinși în ultima clipă de antrenorul Ritli Zoltan să renunțe la protest. Iar Muntean & co au intrat la joc și atât cât i-au ținut puterile au oferit o replică bună unui adversar ce venea la Satu Mare după o remiză cu echipa momentului, Dunărea Călărași. Bănățenii au început mai bine și după ocaziile lui Toma și Mediop a venit și golul. În minutul   Zaluschi a obţinut un corner din lovitură liberă. La executarea fazei, mingea a ajuns în careu la Andrei Dumiter, iar tânărul atacant a marcat cu capul din 7 metri. 0-1 și se anunța o partidă grea pentru Oli!Ca după un duș rece, jucătorii lui Ritli au revenit la viață și au început să atace poarta Ripensiei. Rus a şutat bine din 16 metri, iar Rădulescu a respins cu mare efort. În minutul 31, Vasile Pop a executat un corner, mingea a ajuns la Dumitru Munteanu, care a centrat pentru Cristian Munteanu, iar fundașul Olimpiei, nemarcat a pus  ”latul” şi a egalat. 1-1 iar la faza următoare  Lusamba a avut un balon periculos, după un luft de la 16 m a revenit și a trimis apoi mingea  în bară. Ripensia a scăpat însă cu faţa curată.  La reluare Ritli îl trimite în teren pe Miholca în locul masivului Szasz. Iar tânărul mijlocaș stânga își face rapid simțită prezența în joc. În minutul 55, a avut loc o fază interesantă. Stoi l-a lovit în piept pe nou-intratul Miholca, iar centralul Chiorean a dictat penalty. În schimb, asistentul Lucaciu a semnalizat că faza s-a petrecut în afara careului şi s-a acordat lovitură liberă de la 17 m. Lovitură ce a rămas fără rezultat deoarece zidul a stat la mai puțin de 7m de locul execuției. Olimpia a avut o bară la o centrare a lui Vasile Pop, reluată de Miholca în stâlpul porţii din dreapta portarului, fază consemnată în minutul 66.

    Iar în minutul 79 Mitru Muntean putea aduce victoria Olimpiei, doar că după o centrare a lui Lusamba a trimis cu sete din 6m doar că nu în poarta goală ci mult peste…spre bătrâna tabelă de marcaj. Chiar dacă Olimpia rămâne în 10 oameni după eliminarea lui Bura din minutul 80. Ripensia dă semne că s-ar mulțumi cu o remiză…Bănățenii însă trec pe lângă golul victoriei în prelungiri, când Zaluschi nimerește bara din lovitură liberă iar apoi Mediop preferă o pasă inutilă cu călcâiul unui șut sănătos din 6m….Se termină 1-1 și ambele echipe par mulțumite că n-au pierdut! În urma acestei remize, Olimpia face 17 puncte, la UTA, şi părăseşte locul retrogradabil, acum fiind pe 14. În schimb, Ripensia ajunge la 19 puncte acumulate în acest sezon şi e pe locul 9, la egalitate cu FC Argeş, Sportul Snagov şi Metaloglobus Bucureşti, toate cu un golaveraj inferior. Etapa următoare, miercuri, Olimpia joacă în deplasare, de la ora 14:00, la ASA Târgu Mureş, în timp ce Ripensia o întâlneşte pe stadionul ”Dan Păltinişanu”, de la ora 19:00, pe UTA Arad. Antrenorii celor doua echipe s-au declarat multumiti la final de rezultatul de egalitate pe care atat Ritli Zoltan cat si Radu Suciu il considera echitabil. Pentru Olimpia e a doua remiză din acest sezon. Prima a fost obținută tot acasă , pe 12 august cu Academica Clinceni. ”Partida cu UTA nu e un derby pentru noi”, a declarat la conferința de presă de după meci antrenorul bănățenilor. Radu Suciu a amintit de rivalitatea fotbalistică dintre Timișoara și Arad , dar speră ca la meciul Ripensiei spectacolul să vină în teren și nu neapărat în afara lui. Încă  team managerul Olimpiei, Karda Attila a părut la repriza a doua a meciului în tribuna oficială dar a stat cam nebăgat în seamă de nimeni în picioare lângă cabina comentatorilor. În ciuda apelurilor lansate către suporteri de a veni măcar 1.000 la stadion, la meci am avut puțini spectatori. ” O să vină sătmărenii când vor fi rezultate. Sper să o putem duce până la iarnă când trebuie făcută o analiză serioasă”, a spus Ritli la final. Înregistrarea partidei va putea fi urmărită luni seara, de la ora 20.45 la Nord Vest TV, în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă. La fel și înregistrarea conferinței de presă de după meci.

    OLIMPIA SATU MARE – RIPENSIA TIMIŞOARA   1-1

    Cristian Munteanu 31′ / Andrei Dumiter 24′
    Olimpia- Fl. Muntean (cpt.) – Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura – D. Muntean, Szasz (Miholca 55′), R. Rus, Brata – Vas. Pop (Fl. Achim 76′), Lusamba (Villand 82′)Rezerve neutilizate: Şuta – Cubaş, L. Vincze Antrenor: Zoltan RitliEliminat: Cosmin Bura 80′ (roşu direct)

    Ripensia – I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Stoi (Bobină 70′), Vlădia, Apro – C. Toma, Zaluschi, Laur. Tudor, Ad. Ungureanu (Mânecan 87′) – Mediop, Dumiter (Matiş 78′)Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Golda, Codreanu, BerivoescuAntrenor: Radu SuciuArbitru: Marius Nechita Chioran; Asistenţi: Gero Szabo şi Doru Claudiu Lucaciu (toţi din Cluj-Napoca).

    Liga 2 / Etapa 15

    Academica Clinceni – Sportul Snagov 2-1 CS Mioveni – Metaloglobus Bucureşti  0-1 CS Baloteşti – FC Argeş 1-0CS Afumaţi – Dacia Unirea Brăila 2-0 Olimpia Satu Mare – Ripensia Timişoara 1-1 UTA Arad – Luceafărul Oradea 2-3 Pandurii Târgu Jiu – Foresta Suceava 0-1 Dunărea Călăraşi – ASA Târgu Mureş  3-0 ASU Politehnica Timişoara – Ştiinţa Miroslava 1-0 FC Hermannstadt – Chindia Târgovişte 0-0

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE