More

    Un milion de euro pentru extinderea și modernizarea UPU. Proiectul, finanțat de UE

    Conducerea Consiliului Județean și a Spitalului Județean are în vedere în vedere extinderea Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare prin intermediul unui proiect cu finanțare UE. Tot cu această ocazie se are în vedere și dotarea cu aparatură modernă.

    ”Din ianuarie devin eligibile alte proiecte, și mă refer aici pe partea de Primire Urgență, unde o să avem în vedere extinderea acestei unități și dotarea cu aparatură și echipamente”, a declarat managerul Spitalului Județean, Adrian Marc.

    Mai multe detalii despre acest proiect a furnizat și președintele Consiliului Județean Satu mare, Pataki Csaba.

    ”Programul România-Ungaria este în faza de evaluare administrativă, așteptăm încă decizia finală care precede evaluare administrativă și asta se va găsi de undeva la mijlocul lunii decembrie printr-o ședință a Comitetului de monitorizare. Până în 30 noiembrie pregătim o altă aplicație pe programul patrulateral prin care încercăm să obținem finanțare pentru un centru care ar fi foarte foarte necesar pentru județul Satu Mare. Până la finele lunii ianuarie pregătim un alt proiect prin Programul Operațional Regional pentru extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe unde valoarea maximă care se poate obține un milion de euro este un program special în care am fost preselectați. Deci, practic, nu avem emoții că primim sau nu finanțare. Practic, la anul este posibil să avem trei contracte de finanțare semnate care vine în sprijinul dezvoltării sistemului de sănătate din județul Satu Mare, a precizat Pataki.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE