More

    A început Postul Crăciunului

    Potrivit tradiției creștine, Postul Crăciunului a început astăzi și va dura 40 de zile, până în Ajunul Crăciunului când se ţine post negru şi este aşteptat preotul să aducă vestea Naşterii Mântuitorului. Astfel că, începând de astăzi, meniul zilnic al credincioșilor trebuie să conțină preparate culinare pe bază de legume și, ocazional, preparate din pește.

    Însă în această perioadă pentru creștinii care se gândesc să respecte tradiția creștină sunt sfătuiți de medicii nutriționiști să fie cumpătați din punct de vedere alimentar și să continue să consume alimente sănătoase, bogate în vitamine. Postul Crăciunului este ultimul şi cel mai uşor din anul bisericesc.

    Pe toată durata lui sunt multe zile cu dezlegare la peşte, ulei si vin. Ajunul Crăciunului este cea mai aspră zi. Atunci preoţii le recomandă credincioşilor să ţină post negru.

    Unul dintre cei mai apreciați preoți creștin ortodocși din Mitropolia Ardealului, Constantin Necula, spune că a posti înseamnă a iubi, iar cei ce nu pot posti de mâncare, să refuze “să își mănânce aproapele”. Totodată, el a afirmat că sinceritatea față de Dumnezeu este unul din sentimentele care ar trebui să-l însoțească pe orice credincios pe parcursul Postului Nașterii Domnului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE