More

    VIDEO/FOTO. Proiect în premieră la Satu Mare. Derulat de Liceul Ortodox

    Liceul Teologic Ortodox ”Nicoae Steinhardt” scrie istorie în învățământul sătmărean. Este prima unitate de învățământ din județ care derulează, în calitate de lider, un proiect Erasmus.

    În această situație, joi, în sala de ședințe a Muzeului Județean, s-a desfășurat festivitatea de acordare a Certificatelor de Proiect European Erasmus intitulat ”Dezbatem ca în Parlamentul European”.

    Cu această ocazie, directorul Liceului Ortodox Nicolae Steinhardt, Gabriel Groza, a precizat că acest eveniment unic în județ, este cel mai important realizat de școala sătmăreană.

    ”Este cel mai important proiect derulat de școala noastră. Este primul proiect european coordonat de o școală din Satu Mare din 1989 până acum. Celelalte școli au fost doarpartenere în diferite proiecte. Dar iată că Dumnezeu ne-a ajutat pentrua derula această primă parte a proiectului la Satu Mare”, a declarat părintele Groza.

    În cadrul proiectului, școala din Satu Mare are parteneri din Spania, Bulgaria și Turcia, reprezentanții acestora fiind prezenți la Satu Mare.

    ”Timp de doi ani și jumătate vom derula foarte multe activități inclusiv o întâlnire la Parlamentul European de la Strasbourg pentru că tema proiectului este Dezbatem ca în Parlamentul European”, a mai spus directorul Liceului Ortodox.

    Prima activitate din cadrul proiectului s-a desfășurat în sala de ședințe a Palatului Administrativ Satu Mare.

    ”Ne-am împărțit în două grupe și am dezbătut un subiect destul de fragili pentru noi, adică impactul Televiziunii asupra minții copilului. Am avut parte de o experiență foarte plăcută, a fost prima pentru noi toți, pentru că, din păcate, nu avem ocazia să avem astfel de dezbateri”, a unul dintre elevii de la Liceul Ortodox implicat în proiect.

    La evenimentul de joi a mai fost prezent și inspectorul școar general, Călin Durla, consilierul local Radu Roca, precum și consilierul eparhial al Sectorului Teologic Educaţional din cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, pr. Milan Bălan. Aceștia au apreciat faptul că Liceul Ortodox din Satu Mare este primul care implementează, în calitate de lider, un astfel de proiect și i-a felicitat atât pe profesorii cât și pe elevii acestei școli.

    ”Felicitări cadrelor didactice din cadrul Liceului Teologic, elevilor, părinţilor pentru rezultatele deosebite obţinute precum şi inspectorului şcolar general, inspectorilor din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare pentru implicarea profesionistă în acest proiect”, a transmis consilierul local Radu Roca. 

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE