More

    FOTOGALERIE. Apel disperat al unor părinți sătmăreni: ”Opriți intimidarea!”

    Asociaţia de părinţi a elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare desfăşoară, în perioada octombrie 2017 – Martie 2018, proiectul ”Oprește intimidarea/ Delete bullyng”. Proiectul este finanţat de Rotary Club Satu Mare în cadrul programului „Rotary sprijină inițiative locale pentru Satu Mare”.

    Joi, 8 februarie 2018, la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare s-a desfășurat un Atelier de formare pentru profesori, organizat în cadrul activitatilor de lectorat propuse prin acest proiect. Anterior au avut loc mai multe module anti-bullying la orele de dirigenție și psihologie, dar sunt prevăzute şi lectorate cu părinții elevilor din clasele a IX-a şi a X-a in 27 februarie, la orele 17, respectiv 18.

    Activitatea a fost susținută de prof. Aurelia Havrincea, consilier psiholog la Centrului Judeţean de Asistenţă psihopedagogică Satu Mare, de prof. Cornelia Varadi, consilier psiholog la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare și de doamna inspector principal Liviana Chiorean de la Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Compartimentul Prevenire.

    Proiectul ”Oprește intimidarea/ Delete bullyng” este un proiect pilot la nivelul judeţului Satu Mare întrucât urmăreşte pe lângă informarea, conştientizarea şi educarea elevilor Colegiului National “Mihai Eminescu” şi a parintilor acestora cu privire la fenomenul de bullying în rândurile tinerilor, încurajarea lor să dezvolte inițiative anti- bullying, prin utilizarea pozitivă a noilor tehnologii, precum şi prin implicarea lor în activități care reflectă modul de a lupta împotriva violenței: ansambluri de teatru, ateliere de lucru.

    Obiectivele proiectului:
    1: Identificarea şi conştientizarea de către elevi, părinţi şi profesori de acțiuni, roluri şi comportamente de tip bullying- în special cyber-bullying;
    2. Informarea elevilor, părinților şi profesorilor cu privire la prevederile legale și consecințele juridice ale comportamentelor de tip bullying/cyber-bullying;


    3. Stimularea atitudinii civice în rândul elevilor în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de bullying întâlnite, prin dezvoltarea de abilități de comunicare asertivă; promovarea de mijloace prin care comportamentul agresiv poate fi prevenit sau redus, precum și furnizarea de resurse pentru părinți si profesori pentru combaterea comportamentului agresiv de tip bullying.

    REZULTATELE PROIECTULUI
    – o piesă de teatru ce ilustrează fenomenul bullying, creată şi interpretată cu scopul de a informa şi educa elevii despre acest subiect şi de a-i stimula să adopte atitudini active în prevenirea şi gestionarea fenomenului;
    – un concurs de afişe pentru clasele de gimnaziu;
    – o expoziţie fotografică;
    -cel puţin 16 seminarii /module de informare despre bullying însumând cel puţin 80 de elevi de gimnaziu, 300 elevi de liceu şi 30 de profesori beneficiari;


    – 1 sesiune de teambuilding , organizată cu cel puţin 35-40 de participanţi- elevi, profesori, părinţi beneficiari;
    – 1 pagină web a Asociaţiei de Părinţi , incluzând un forum on-line anti-bullying, creat pentru a sprijini tinerii agresaţi şi părinţii care au de a face cu agresiunea, care va conține informații și sfaturi practice despre bullying si va permite exprimarea sentimentelor, confidențial, precum și experiența legate de bullying.

    Următoarea activitate în cadrul proiectului se va desfăşura în data de 1 martie 2018, la Sala Studio a Teatrului de Nord Satu Mare, cu ocazia prezentării piesei de teatru creata de elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu.

    Sperăm ca acest proiect să ne ajute să asigurăm protecția copiilor împotriva oricărei forme de violență și să garanteze siguranța școlii și a comunității pentru copiii noștri.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE