More

    VIDEO/FOTO. Profesioniștii contabili, sărbătoriți de CECCAR la Satu Mare

    Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment cu tradiție, ajuns la cea de-a XIV-a ediție în anul 2018, susține și promovează profesia contabilă din România, fiind o sărbătoare a vieții contabile din țara noastră.

    Membrii Filialei CECCAR Satu Mare aiu marcat evenimentul printr-o reuniune festivă care a avut loc vineri la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice, P-ța Romană nr.3-5, în sala de conferințe. Alături de membrii Filialei CECCAR Satu Mare, la reuniunea festivă au participat beneficiarii serviciilor profesioniștilor contabili, invitaţi de seamă din instituţiile publice locale și reprezentanți ai mediului de business.

    Cuvântul de deschidere a aparținut președintelui CECCAR Satu Mare, Maria Andor, care le-a transmis un gând bun tuturor celor ce practică această meserie. În continuare, a fost prezentat, într-un clip video, mesajul Președintelui CECCAR și al membrilor Consiliului Superior.

    Toți cei care au luat cuvântul în cadrul acestui eveniment, au apreciat munca depusă de profesioniștii contabili sătmăreni fără aportul cărora econbomia județului și a țării nu ar putea funcționa.

    Tema celei de-a XIV-a ediții a evenimentului – 97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire – aduce în atenție dubla însemnătate istorică sub auspiciile căreia are loc momentul festiv. Pe baza moștenirii predecesorilor, CECCAR, unicul organism profesional care gestionează profesia contabilă în România, acordă prin intermediul acestei sărbători o importantă atenție prezentului și, mai ales, viitorului economiei și societății românești, la ceas aniversar. CECCAR urmărește dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât aceștia să servească interesul public și să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres.

    Ziua Națională a Contabilului Român a breprezentat și un bun prilej de a evidenția în mod public activitatea depusă de membrii organismului profesional în anul anterior, prin organizarea, de către filiala Corpului, a Topului local al membrilor CECCAR din județul Satu Mare. Sunt recunoscute astfel performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și rezultatele experților contabili și contabililor autorizați la nivel individual, în semn de apreciere a aportului profesioniștilor contabili la bunăstarea economică națională și în susținerea interesului public.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE