More

    VIDEO/FOTO. Preot nou la Giorocuta. Licențiat și cu master în Teologie

     

    Credincioșii din satul Giorocuta au, începând de azi, un preot nou și tânăr. Noul preot are facultate și master în Teologie și a fost instalt în funcție de protopopul ortodox de Carei, Florian Mocan, alături de un sobor de preoți.

    Sărbătoare la Girocuta

    Sărbătoarea din satul Giorocuta a fost onorată de prezența consilierului județean, Nicolae Avorniciții, managerul Nord Vest TV și Gazeta de Nord Vest, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, primarul comunei Supur, Vasile Șteț, dar și de fii ai satului Giorocuta.

    ”Ne-am întâlnit astăzi la Gorocuta pentru că aici a fost instalat un preot nou. Sperăm să fie un preot bun și să ducă parohia asta la rezultate bune și frumoase. Ne mândrim cu satul Giorocuta și sperăm ca noul părinte să facă treabă. Fostul preot a decedat după o lungă suferință și acum este instalat un preot nou”, a declarat, Vasile Șteț, primarul comunei Supur.

    ”Azi, în zi de refrendum, am ținut, în mod special, să fiu aici, alături de prietenii și consătenii mei di ncomuna Supur, alături de sătenii din Giorocuta, pentru că aici este un eveniment deosebit. Este vorba despre instalarea noului preot în biserica ortodoxă din localitatea Giorocuta. Sper din suflet ca în perioada următoare să schimbe complet fața acestei biserici și să-i determine pe credincioși să vir cu mult drag la biserică”, a afirmat Mircea Govor.

    ”Multumesc domnului primar pentru invitația pe care mi-a făcut-o de a pareticipa aici la această sărbătoare pricinuită de instalarea noului preot ortodox în parohia Giorocuta. Sper și cred că această lcoalitate va dăinui prin credincioșii ei și sper că noul preot își va face cu prisosință datoria în mijloc acestor credincioși”, a declarat și consilierul județean, Nicolae Avorniciții.

     

    Licențiat și masterand în Teologie

    Noul preot care îi va păstorii de acum înainte pe credincioșii din satul Girocuta, preotul Florin Dumitru Vedinaș, este licențiat și masterant în Teologie la Facultatea de Teologie ortodoxă din cadrul Universității Oradea.

    Este în vârstă de 30 de ani, a absovit liceul ”Iuliu Maniu” din Șimleul Silvaniei, Facultatea de Teologie din Oradea și masterul acestei facultăți.

    Este căsătorit cu Amelia împreună cu care are doi copii. A fost hirotonit, în urmă cu circa o lună, ca diacon, la Vișeu, apoi ca preot, la Rohgia, de către PS Timotei Sătmăreanul.

    Noul preot își dorește să-i păstorească cu bine pe credincioșii din satul Gorocuta și să-i ducă, împreună, pe calea mântuirii întru Hristos.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE