More

    Purcei santinelă la Satu Mare

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat luni că vor fi aduși purcei santinelă în fermele din județ. Satu Mare face parte dintre județele unde pesta porcină africană nu a mai recidivat, iar în Bihor şi Satu Mare s-a trecut la etapa a doua, respectiv instalarea purceilor santinelă.

    “În acest moment, numărul de focare s-a redus. Sunt judeţe întregi unde boala nu a mai recidivat, iar la Bihor şi Satu Mare am trecut în etapa a doua, să vedem dacă recidivează boala, cu instalarea purceilor santinelă. Trebuie să urmărim măsurile de securitate pentru a preveni situaţii deosebite, aşa cum am avut”, a spus ministrul Agriculturii, în cadrul unui forum de specialitate.

    Şeful de la Agricultură a subliniat că, pentru rezolvarea acestei probleme legate de pesta porcină africană, România are sprjinul Comisiei Europene.

    La ultima comunicare publică, ANSVSA anunța închiderea a cinci focare la Satu Mare. Alte șapte erau atunci în curs de închidere.

    Purceii santinelă sunt plasați în gospodăriile afectat e și sunt monitorizați timp de 45 de zile pentru a se verifica dacă a dispărut pericolul de îmbolnăvire.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE