More

    ATENȚIE SĂTMĂRENI! Se pot depune cererile pentru SUBVENȚIILE LA ÎNCĂLZIRE! Unde și de când

    Începând din data de 15 octombrie 2018, la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare se pot depune cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, după următorul program: luni – joi, între orele 08.30 – 13.30.Limita maximă a venitului este și anul acesta 615 lei.

    Formularele de cereri și declarații pe propria răspundere vor putea fi ridicate de la sediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare tot începând de luni, 15 octombrie 2018. Acestea vor fi personalizate cu antetul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare pentru a nu putea fi comercializate.

    Formularele se distribuie gratuit doar titularului ajutorului pentru încălzirea locuinței sau unui membru de familie, nefiind posibilă ridicarea mai multor exemplare de formulare de către aceeași persoană. În prima etapă vor fi tipărite 1000 de formulare, iar pe măsura epuizării stocului urmând să fie suplimentat numărul tipizatelor.

    Pentru obținerea acestor ajutoare, solicitanții vor prezenta la sediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare o cerere însoțită de documentele justificative privind componența familiei, veniturile realizate și bunurile aflate în posesie. Pentru evitarea acordării de drepturi necuvenite, Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare poate solicita informații de la instituțiile/autoritățile competente, pe bază de protocol.

    Orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia se comunică Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, în termen de 5 zile de la data modificării, prin depunerea unei noi cereri şi declaraţii pe propria răspundere cu documentele justificative.

    Pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri plata acestora se va efectua la începutul sezonului rece, pentru toate lunile sezonului, respectiv aceeași procedură ca și în cazul beneficiarilor de ajutor social în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, care utilizează pentru încălzirea locuinței acest tip de combustibil.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE