More

    Cerere de restituire a unei capele mortuare

    audiente

    Un caz mai puţin obişnuit a fost prezentat ieri la audienţele de la Prefectură susţinute de prefectul Eugeniu Avram şi echipa sa de consilieri. Este vorba despre Gheorghe Orăşteanu, din Craidorolţ, care a solicitat ajutorul Prefecturii pentru a-şi recupera capela mortuară din cimitirul din localitate care a fost construită de familia sa. Acesta pretinde că edificiul i-a fost luat abuziv de Parohia Ortodoxă din Craidorolţ.

    De cinci ani în instanţe
    Gheorghe Orăştean nu a declarat că a construit această capelă mortuară în cimitirul din Craidorolţ în anul 1990 pentru a fi îngropaţi aici toţi decedaţii din familia sa. Aici au fost îngropaţi deja patru decedaţi ai familiei sale. În anul 2009, Parohia Ortodoxă a întăbulat capela cu ajutorul unui document fals, după cum a precizat însuşi juristul Prefecturii, Sebastian Domuţ. “Preotul de la noi din sat s-a dus la Cadastru şi a întăbulat capela în urma unei declaraţii pe proprie răspundere şi a unei adeverinţe. Mi-a spus atunci că prin sfinţire şi binecuvântare aceasta poate fi luată”, a mai spus Orăşteanu, care a ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani.

    Din cauza acestui fapt, Gheorghe Orăşteanu a dat Parohia Craidorolţ în judecată, câştigând prima instanţă, însă sentinţa a fost atacată de partea adversă. “De cinci ani de zile mă judec cu ei şi sper că în cele din urmă am să reuşesc să-mi recapăt ce e al meu”, a mai spus Gheorghe Orăşteanu. Reprezentanţii Prefecturii i-au dat dreptate cetăţeanului, dar au precizat că atâta vreme cât este un proces pe rol nu pot să intervină. I-au urat însă succes să-şi recupereze capela mortuară cât timp mai este în viaţă.

    Echipă de control la Primăria Culciu
    Tot la audienţele de ieri s-a prezentat şi Grigore Faji, din Cărăşeu, care reclama faptul că Primăria Culciu refuză să-i elibereze fiicei sale autorizaţia de construire a unei case. Fiica acestuia lucrează în Franţa, iar în urmă cu circa 2 ani şi-a cumpărat un teren în centrul localităţii Cărăşeu, unde intenţiona să-şi construiască o casă şi un magazin alimentar. În scurt timp, Consiliul Local Culciu a votat un proiect de hotărâre prin care se interzice orice fel de construcţie în zona respectivă, pe motiv că acolo se doreşte amenajarea unui parc. Prefectul a dispus constituirea unei comisii care să se deplaseze la faţa locului pentru a se constata cele întâmplate.

    De asemenea, Andraş Silvia din Carei s-a plâns de faptul că facturile de apă sunt foarte mari, fiind îndrumată spre conducerea SC Apaserv Satu Mare SA, iar Gaşpar Eniko a solicitat Prefecturii să intervină pentru a fi redeschisă cantina socială deoarece are un venit foarte mic şi nu are ce mânca. Bineînţeles, nu au lipsit nici obişnuitele probleme de fond funciar.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE