More

    Paradisul alb de la Bukovel atrage tot mai mulți sătmăreni la schi

    La o distanță de aproximativ 200 de kilometri peste granita însă, tocmai în Ucraina, există o stațiune montană tot mai des vizitată de sătmăreni. Tot mai mulți schiori din județ au început să se intereseze și chiar să meargă în Bukovel, o stațiune montană care are 50 de kilometri de pârtii și condiții deosebite la prețuri acceptabile.

    Bukovel este este una dintre cele mai mari staţiuni de schi din Europa de Est și are zeci de kilometri de pârtii, care rivalizează cu cele din Austria, Italia şi Elveţia, doar că preţurile sunt mai mici.


    Aflată la o altitudine de 920 de metri, staţiunea de schi Bukovel din Ucraina îşi întâmpină turiştii cu peisaje de vis, 60 de kilometri de pârtie şi 16 instalaţii de transport pe cablu.

    Pentru cei care practică sporturile de iarnă, la Bukovel preţurile sunt mai mici decât cele din Austria şi Elveţia. Skipass-ul costă 140 de lei pe zi şi include accesul pe tot domeniul schiabil de dimineaţă până seara.

    Skipass-ul costă aproximativ 115 lei / zi și include accesul pe tot domeniul schiabil (60 km de pârtii) de dimineață de la 9 până seara la 19:30 când se închid toate pârtiile. Dacă doriti într-o zi să mergeți doar de dimineața până la prânz (ora 14) pretul skipass-ului este de aproximativ 70 lei, iar dacă doriți să mergeti doar după amiaza, după ora 15 până la 19:30 pretul skipass-ului este de aproximativ 30 lei, dar include o zonă destul de restrânsă de pârtii (doar cele cu nocturnă).


    Pârtiile sunt pe gustul tuturor: albastre, destinate începătorilor, roșii și negre destinate celor cu mai multă experiență, cu un grad de dificultate mai ridicat. De asemenea, pentru cei cu mai multă experiență și pasionați de freestyle,  există  un snow park imens unde vă veți putea testa abilitățile.

    Toate pârtiile sunt legate între ele prin intermediul celor aproape 20 de instalații, majoritatea sub forma telescaunelor de 4 persoane. Pe lângă acestea, găsiți și 2-3 instalații de teleski.

    În afară de scki se poate și patina,în centrul statiunii, prețul fiind de aproximativ 20 lei pentru 45 minute și aproximativ 30 lei pentru o oră jumătate, patinele fiind incluse în acest preț. Aici distracția este garantată, patinoarul fiind mare și frumos amenajat.


    La Bukovel turiştii se pot caza în hoteluri sau vile şi cabane de 4 şi 5 stele, cu garaj propriu, piscină şi saună. Preţurile pentru o noapte de cazare încep de la 150 de lei şi ajung până la 800.

    În staţiunea din Ucraina, sezonul de schi începe la sfârşitul lui noiembrie şi ține până în aprilie. În fiecare an, staţiunea atrage peste un milion de vizitatori. În martie, la Bukovel are loc festivalul Sunny Days la care participă schiori din toată Europa. Timp de patru zile au loc concursuri de free-ride, se dau lecţii de schi şi snowboard, iar petrecerile ţin până dimineaţa.

    Nicolae Ghişan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE