More

    De pe margine, Simona Halep şi-a mărit avansul în ierarhia WTA

    Angelique Kerber, numărul 2 mondial în ierarhia WTA, a cedat ieri cu 6-4, 6-1 în faţa Petrei Kvitova, în cadrul sferturilor de finală ale turneului de Sydney, astfel că nu mai poate să-şi apere trofeul cucerit anul trecut. Mai mult, sportiva din Germania pierde puncte în clasament în raport cu Simona Halep înaintea turneului de Grand Slam de la Australian Open.
    Înaintea turneelor din această săptămână, Simona Halep avea un avans de 766 de puncte faţă de Angelique Kerber în WTA, dar presiunea punctelor apăsa doar pe germancă, în condiţiile în care avea de apărat 470 de puncte după titlul de anul trecut de la Sydney, câştigat în faţa australiencei Barty. Simona a fost eliminată în turul 2, tot la Sydney, de … Barty, dar Kerber nu a putut repeta parcursul de ieri, fiind învinsă clar de Kvitova în sferturile de finală.
    În aceste condiţii, avansul româncei în ierarhia WTA s-a mărit la peste 1.000 de puncte înaintea turneului de la Australian Open. Mai exact la 1137 de puncte, unul destul de confortabil înaintea primului turneu de Grand Slam al anului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE