More

    EXTRAORDINAR. Un nou POD peste Someș, CONSTRUIT în județ. Ar fi al ȘASELEA. Unde anume

    Pe lângă cele două poduri deja existente, pe lângă cele trei aflate în diferite stadii ce urmează a fi construite, în județul Satu Mare va fi construit un nou pod pesterâul Someș. Acesta ar urma să facă legătura între localitățile Potău și Cărășeu.

    Viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Medieșu Aurit, Torok Marian, a făcut, în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest, o dezvăluire de senzație. Și anume că în județul Satu Mare va fi construit un al șaselea pod peste râul Someș.

    ”Am primit o veste bună, o notificare de la Ministerul Dezvoltării, că s-a aprobat o finanțare podul peste Someș, Potău- Cărășeu. PF-ul și documentația sunt în proporție de 80% gata, urmează să mergem la București să le depunem și aștept să mă cheme să merg să semnez contractul de finanțare”, a declarat, în exclusivitate pentru GNV, Torok Marian.

     

    Acesta a mai trecut în revistă și alte viitoare realizări în comună.

    ”Cu apa și cu canalizarea noi suntem cuprinși în proiectul Master Plan de la Satu Mare și așteptăm. Nu pot să fac alt proiect pentru că este dublă finanțare. Anul trecut, în Iojib, am finalizat achiziția pe SEAP, am semnat și contractul. În localitatea Iojib o să se introducă apă, inclusiv branșamentele la oameni, printr-un proiect. Tot anul acesta o să se facă un teren sintetic pe fonduri europene, sperăm să facem anul acesta și un centru de zi pentru vârstnici, și tot pe fonduri europene, și sperăm deoarece suntem într-o fază foarte avansată”, a mai spus viceprimarul cu atribuțiuni de primar din Medieșu Aurit.

    Dacă până acum nu aveam decât două poduri peste Someș în tot județul, se pare că în viitor vom avea încă patru, adică șase în total.

    Trei dintre cele patru au primit deja finațare. Este vorba despre al treilea pod din Satu Mare (strada Ștrandului – Micro 17), podul ce va fi construit pe șoseaua de centruă al municipiului Satu Mare, dar și podul care va face legătura dintre orașul Seini și localitatea Pomi.

    Cel care face legătura între localitățile Potău și Cărășeu ar fi al șasela care obține finanțare. Practic, acest pod ar avea menirea de a uni Țara Oașului cu Țara Codrului. De fapt acest pod ar putea face din Șoseaua Rapidă ce va fi construită în județul Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE