More

    FOTOGALERIE. Balul CODRENILOR, o reușită. TRADIȚIA continuă cu SUCCES

    Cea de V-a ediție a manifestării culturale Balul Codrenilor s-a desfășurat duminică la Esedra din Satu Mare. A fost vorba despre o nouă manifestare deosebit de reușită a Asociației Codrenilor care luptă pentru păstrarea nealterată a tradițiilor strămoșești.

    Sute de persoanew s-au simșțit foarte bine la această manifestare organizată, în special de președintele Ionel Costescu secondat îndeaproape de Marin Săvianu, Vasile Orha, Corneliu Costescu.

    Invitat special a fost doamna cântecului românesc, Sava Negrean Brudașcu, care a ridicat în picioare întreaga sală nu numai prin interpretarea de excepție a cântecelor de suflet ale neamului românesc ci și prin ținuta sa.

    Interpreți din Țara Codrului, Satu Mare sau zona moților de câmpie au întregit atmosfera de bună dispoziție.

    Prezenți la acest eveniment, au transmis diferite mesaje de felicitare, dar și de încurajare președintele Asociației Uniți pentru Satu Mare, Petru Șuta, președintele Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”, Mircea Dobra, președintele Asociației Țara Oașului, Vasile Ciocan, dar și președintele Asociației ASTRA Carei, Daniela Ciută.

    Organizatorii au amenajat la intrare o expoziție de carte.

    O seară românească care nu a fost doar despre bucurie ci şi despre tradiţii, despre cântec, despre portul popular românesc şi despre dansurile tradiţionale care ne vorbesc despre identitatea românească.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE