More

    A cincea săptămână de grevă la Electrolux

    Greva de la Electrolux a intrat, ieri dimințeă, în a cincea săptămână. După 21 de zile de grevă, timp în care greutățile s-au tot acumulat, grevștii sunt hotărâți că, dacă tot s-a ajuns până aici, să nu cedeze până ce nu li se va acorda sporul salarial solicitat, adică doi lei pe oră.

    Tot în stradă
    La fel ca și în precedentele 20 de zile, șiieri dimineață greviștii de la Electrolux au fost ținuți în stradă. Lor li s-au adresat liderii de sindicat Sorin Faur, Vasile Dârle și Radu Matica, precum și președintle Cartel Alfa Maramureș, Florin Hosu.

    În cuvântul spu, Sorin Faur a declarat că nu s-a întâmplat nimic notabil peste weekend, iar anumite răspunsuri se vor primi începând cu această după-amiază. ”Probabil că de astăzi (nr. ieri) o să începem să primim ceva informații. Vom primi informații și de la Cartel Alfa și de pe la companie. Se fac presiuni mai departe. Joi și vineri am mai trimis niște scrisori, o să vedem ce răspuns primim astăzi. E a cincea săptămână de grevă, e săptămâna cea mai esențială, săptămâna în care toată lumea așteaptă să se întâmple ceva și va trebui să rezistăm mai departe”, a declarat Sorin Faur.

    Contul solidaritatea, cam gol
    În ceea ce privește contul de solidaritate, creat pentru a-i ajuta pe greviștii de la Electrolux, Sorin Faur spune că banii se adună greu. Nu au intrat foarte mulți bani. La început mai multe persoane au donat, dar ceea ce așteptam noi nu s-a îndeplinit. Dar am făcut presiuni și am trimis niște scrisori la Cartel și la alte formațiuni internaționale ca să putem să ajutăm măcar persoanele care au fost toată luna în grevă”, a mai precizat liderul Sorin Faur.

    De asemenea, sindicaliștii au anunțat că toți greviștii care au credite la bănci vor beneficia de o suspendare a ratei pe o perioadă de trei luni de zile.

    Apel la Solidaritate și Unitate
    Un discurs mai vehement la adresa condcuerii fabricii, dar și a întregii conducerii a concernului Electrolux a avut lideul de la Baia Mare, Florin Hosu. Acesta le-a cerut greviștilor ca,în ciuda greutăților care apar în fiecare zi, a presiunilor care se fac, să nu cedeze, să fie solitari și uniți.

    Greviștii au fost foarte hotărâți și auspus că nici nu se gândesc să cedeze. În această dimineață, va fi a 22-a zi de grevă la Electrolux.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE