More

    PRIMA ZI. Tăierea mieilor a început timid la Satu Mare

    Prima zi de sacrificare a mieilor înainte de Paștele Catolic la spațiul special amenajat și supravegheat sanitar veterinar din piața de vechituri a fost una destul de modestă. Până la ora 14.00, au fost sacrificate opt animale. Medicii veterinari spun că, în acest an, mieii sunt destul de frumoși.

    Azi dimineață, în Piața de Vechituri au ajuns cinci crescători oi și capre care au adus spre vânzare aproximativ 70 de animale. Până la ora 14.00 au fost sacrificate opt animale: șase miei și doi iezi.

    La început s-a cerut 15 lei/kg viu, însă spre orele amiezii prețul a scăzut la 14 lei/kg la miel, în timp ce la ied prețul a rămas același.

    Potrivit dr. Gheorghe Maurer, până la ora 14.00 a zilei de azi au fost sacrificați opt miei, la fel de mulți ca și în prima zi de sacrificare înainte de Paștele Catolic a anului trecut.

    Spre deosebire, însă, de anul trecut, în acest an mieii sunt foarte frumoși, circa 30 de kg, și au un randament foarte bun, circa 50-55%. Din păcate, însă, pielea rămasă după jupuire este dusă la incinerare împreună cu masa gastro-intestinală doarece fermierii nu mai au cum să o valorifice.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE