More

    DECIZIE! Greviștii AU RESPINS ultima OFERTĂ a conducerii Electrolux. Greva CONTINUĂ


    Greviștii de la Electrolux au respins, în unanimitate de voturi, ultima ofertă propusă de conducerea fabricii pentru a încheia conflictul de muncă. Mai mult decât atât, au făcut, ei, la rândul lor, o nouă propunere conducerii Electrolux.

    În nurma celor două ședințe de negociere desfășurate ieri, propunerea finală a conducerii fabricii a fost de o creștere salarială de 5,5% de la 1 martie 2019 și una similară de la 1 martie 2020, și un bonus de prezență de 200 de lei net, acordat în proporție de numărul de zile lucrate, la fel ca tichetele de masă. Însă au decis să formuleze un nou contract colectiv de muncă, urmând să trimită un draft al acestui document și sindicaliștilor.

    La întâlnirea din această dimineață din ”țarcul grevei” de la Electrolux, Sorin Faur, Vasile Dârle și Radu Matica au făcut cunoscut muncitorilor propunerile conducerii fabricii. Întrebați dacă acceptă această ”propunere finală” a conducerii fabricii, greviștii au votat în unanimitate că o resping scandând lozinci precum ”Nu cedăm!” sau ”Hoții, Hoții” sau ”Rușine să vă fie”.

    Mai mult decât atât, greviști fac o propunere conducerii fabricii care, daca va fi acceptată, greva ar lua sfârșit chiar mâine.

    Pe scurt, ar fi vorba despre o creștere salarială de 5,5% de la 1 martie 2019 și una similară de la 1 ianuarie 2020 (nu de la 1 martie 2020, cu propusese conducerea fabricii). De asemenea, greviștii cer să nu fie schimbat contractul colectiv de muncă ci să rămână valabil cel din 2018, temându-se de tot felul de modificăîri ce ar duce la scăderea nivelul de salarizare per total.

    Sorin Faur a spus răspicat că dacă aceste solicitări vor fi acceptate de conducerea fabricii, conflictul de muncă, și implicit greva, ar lua sfârșit.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE