More

    Olimpia e promovată. Cine retrogradează de pe locul 10 ?

    oli-1

    Olimpia Satu Mare și-a acontat matematic promovarea în liga secundă și singura necunoscută a seriei a V-a rămâne echipa care va retrograda de pe locul 10.

    Plimob Sighetu Marmației (locul 11, 12 puncte) și retrasele Jiul Petroșani și FCM Turda (locurile 12 și 13) nu se vor regăsi cu siguranță în viitorul sezon al Ligii a III-a.
    Teoretic, în ecuație intră și poziția a 9-a, FRF a anunțat că sistemul competițional prevede ca și trei din echipele cu cel mai slab punctaj din toate seriile (în calcul intră doar rezultatele cu locurile 1-8) de pe locul menționat vor lua calea Ligii a IV-a, însă e riscant de anticipat.
    Comitetul Executiv al FRF-ului își rezervă, în general, dreptul de a modifica absolut orice și, cel mai probabil, lucrurile pot fi luate de bune atunci când se vor publica seriile sezonului viitor, înaintea primei etape. Poate lucrurile vor fi mai clare după Adunarea Generală, programată sâmbătă, 1 iunie, și la care va participa și președintele AJF Satu Mare, Ștefan Szilagyi.
    Până atunci, înaintea ultimei etape, programate azi, în seria a V-a se fac calcule grele pentru evitarea locului 10.
    Național Sebiș (locul 7) are 31 de puncte, la fel ca și Europa Chișineu Criș (locul 8), cu un punct mai mult decât SeSo Cîmpia Turzii (locul 9) și cu trei mai puțin decât Sănătatea Cluj (locul 10).
    In aceasta seară, sebișenii dau piept cu echipa din Cîmpia Turzii (în tur SeSo a câștigat cu 3-1) și sunt scutiți de griji, indiferent de rezultat. Naționalul are avantaj 4-3 și 1-1 în duelurile cu Sănătatea, plus și 4-1 și 0-0 cu Europa.
    Tot la 31 de puncte e cel mai probabil că va ajunge și Sănătatea, care joacă în deplasare la Plimob Sighetu Marmației, în timp ce Europa privește de pe margine ultima rundă, din lipsă de adversar. Și n-o face deloc liniștită, ci ținându-le pumnii foarte strânși băieților de la Național Sebiș, pentru că o amenință chiar locul 10.
    Rezultatele din meciurile directe dintre Europa, SeSo și Sănătatea, care, în caz de egalitate de puncte, cântăresc greu în ierarhia finală: SeSo – Europa 2-0, Europa – SeSo 1-0; SeSo – Sănătatea 1-2, Sănătatea – SeSo 3-1; Europa – Sănătatea 1-0; Sănătatea – Europa 1-0.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE