More

    Ziua Copilului, sărbătorită la Terebeşti

    terebesti

        Pentru al treilea an consecutiv, ieri, la Căminul Cultural Terebeşti a fost sărbătorită Ziua Copilului. Şi cum la nivelul autorităţilor locale bugetul este limitat şi nu au fost prevăzute fonduri pentru 1 Iunie, primarul şi-a folosit veniturile proprii pentru a organiza o petrecere pentru toţi copiii din localitate. Primarul Mariana Avorniciţi, care este în primul an de mandat, a declarat că lipsa de fonduri cu care se confruntă a determinat-o să folosească indemnizaţia de primar pentru a le asigura o petrecere frumoasă celor mici. A invitat toate unităţile de învăţământ din comună, de la grădiniţe la şcoli dar „au fost bineveniţi toţi copiii din localitate indiferent dacă umblă sau nu la şcoală pentru că este şi ziua lor.”

    Sala Căminului Cultural a fost decorată cu hârtie creponată şi baloane iar angajaţi ai primăriei, părinţi, bunici şi profesori au pregătit mesele pentru copii. Profesoara Alina Ţinca a declarat că toate cadrele didactice s-au implicat şi au pregătit, fiecare cu clasa sa, un spectacol de poezie, muzică şi dans. Una dintre elevele din clasa a VIII-a de la „Şcoala Gimnazială Terebeşti”, Gabriela Nistor, a observat că „de la an la an sunt prezenţi din ce în ce mai mulţi copii şi că deja a devenit o tradiţie” să petreacă 1 Iunie toţi împreună.

    Cea mai mare surpriză a rămas momentul aducerii tortului. Cei mici au fost de nestăpânit când a venit vorba de prăjitura cu ciocolată, mai ales că nu au lipsit nici artificiile lumânare. Atmosfera a fost întreţinută de formaţia „Bravo” dar şi de Georgiana Avorniciţei, care a pregătit pentru cei mici mai multe cântece despre copilărie.

    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE