More

    Scor „fluviu“ la primul meci oficial din 2014

    handbal

    Meci cu multe goluri la sala LPS, în cadrul etapei a 13-a a Diviziei A la handbal. CSM Satu Mare s-a distrat cu juniorii de la CSS Sighişoara, scor final 56-36, la finalul unei partide controlate de la un capăt la altul de elevii lui Nicolae Istrate.

    De cele mai multe ori s-a trecut peste faza de apărare sau construcţie, de aici şi scorul care poate fi comparat cu unul de la o partidă de baschet. CSM a început meciul cu titularii de drept, oaspeţii conducând doar în minutul doi cu 2-1. După care băieţii noştri s-au dezlănţuit şi au marcat gol după gol. În minutul 15 scorul era 17-6, 20-8 în minutul 20, la pauză 29-16. Însă, în mare parte a primelor 30 de minute CSM a jucat cu un om mai puţin, din lipsă de concentrare, handbaliştii noştri au fost eliminaţi la aproape fiecare contact în defensivă. Însă acest lucru nu s-a văzut deloc în evoluţia echipei sătmărene, care a avut în faţă o echipă de amatori.

    În repriza a doua antrenorul Nicolae Istrate a început cu o echipă nouă, jucătorii care au evoluat mai puţin, dar şi-au făcut bine treaba. Şi mitanul secund s-a desfăşurat cam în aceeaşi direcţie, cu handbaliştii noştri în prim plan. A fost un meci frumos, cu multe reuşite spectaculoase, spectatorii, veniţi în număr destul de mare, plecând de la sală mulţumiţi de ceea ce au văzut.

    Înafară de Ciaca, nerefăcut complet, toţi ceilalţi handbalişti din lot au evoluat. Cele mai multe goluri le-a marcat Santeiu cu 8 reuşite, urmat de Chira şi Mureşan câte 6, Tătar, Tătăran şi Jurj câte 5, Clipea şi R. Pop cu 4, Mateş, Morar şi A. Pop câte 3, respectiv Ungar şi Varga câte două. Au apărat Pogynă, cu 9 intervenţii, Cioroiu cu 6 intervenţii, la fel şi Erdos, care a blocat două lovituri de la 7 metri.

    „Acest meci a fost pe cale să nu se mai dispute. Sâmbătă m-a sunat antrenorul de la Sighişoara, pe la ora 12.00, că nu vin pentru că nu au bani. Seara a revenit cu un telefon şi mi-a spus că vor ajunge în cele din urmă la Satu Mare. Am început anul cu o victorie, am folosit toţi jucătorii pentru că nu am avut decât un singur meci amical în perioada de pregătire“, a spus Nicolae Istrate.

    Duminică este programată confruntarea de la Sibiu, cu HC, însă gazdele de atunci vor să amâne partida pentru 23 martie. Rămâne însă de văzut care va fi poziţia celor de la CSM, care vor să joace.
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE