More

    Cupa Satu Mare, gata de start!

    scrima

    Singurul concurs de scrimă din România ce punctează în clasamentul Federaţiei Internaţionale va avea loc la sfârşitulsăptămânii la Satu Mare. Cu sprijinul financiar venit de la Primărie, a 5-a ediţie a Cupei Satu Mare , o etapă din cadrul Circuitului European de cadeţi la floretă feminin va aduce la sala Alexandru Csipler 78 de floretişti din 12 ţări.

    Ca o noutate, la Satu Mare vor ajunge sportive din Japonia şi Egipt iar România va avea la această etapă 15 sportive, dintre care patru de la CS Satu Mare: Adriana Haidu (15 ani, nr. 157), Viktoria Jager (13 ani), Andrea Potor (13 ani, nr. 323), Alexandra Lazin (15 ani, nr. 323) – CS Satu Mare. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat azi într-o conferinţă de presă că toate detaliile organizatorice au fost puse la punct şi că e onorat să sprijine din toate puterile scrima sătmăreană. Acesta a ţinut să mulţumească Federaţiei Române de Scrimă pentru încrederea acordată municipiului Satu Mare.

    Primarul Dorel Coica i-a invitat pe sătmărenii iubitori de sport să vină în număr cît mai mare la sala Alexandru Csipler pentru a le susţine pe sportivele noastre.
    Antrenorul secţiei de floretă feminin de la CS Satu Mare, Dan Şuta, a ţinut să-i mulţumească, în numele Federaţiei Române de Scrimă, primarului Dorel Coica pentru sprijinul acordat, acesta amintind că de la an la an turneul creşte în valoare iar numărul ţărilor participante e şi el mai mare în acest an. Legat de şansele sătmărencelor de a ajunge la medalii, Şuta a spus că ar fi mulţumit chiar cu o calificare a cel puţin două sportive pe tabloul de 32 mai ales că elevele sale sunt mai mici cu doi ani ca şi majoritatea concurentelor.

    Întrecerea va avea loc la Sala de Scrimă “Alexandru Csipler”, iar primele asalturi vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 9.00. Finala concursului individual e programată la ora 17.

    Duminică va avea loc concursul individual masculin şi cel feminin pe echipe. Finalele sunt programate la ora 14. Organizator principal al evenimentului este Primăria Satu Mare împreună cu Federaţia Română de Scrimă, CS Satu Mare, DSTJ Satu Mare şi Asociaţia Fencing Satu Mare. Cu ocazia acestui eveniment, toţi sportivii şi antrenorii participanţi la concurs vor purta, înainte de a intra pe planşe, tricouri imprimate cu chipul fostului mare campion al scrimei sătmărene Vasile Costa. În vârstă de 47 de ani, fostul floretist suferă de cancer la plămâni şi are nevoie de sprijin material pentru o operaţie salvatoare în Austria. Prin acest gest al participanţilor la etapa Circuitului European se speră ca oamenii cu dare de mână să-l ajute cât mai repede pe Vasile Costa.
    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE