More

    Aproape 10.000 de elevi se pregătesc de simulările pentru evaluările naţionale şi Bac

    simulare

    În şcolile sătmărene se află în plină desfăşurare organizarea simulărilor pentru evaluările naţionale şi pentru bacalaureat la care vor participa 9.627 de elevi de clasa a VIII-a, respectiv clasele a XI-a şi a XII-a. Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, aceste simulări au ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi de a optimiza rezultatele obţinute de elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

    Simulările pentru evaluările naţionale vor începe marţi, 18 februarie, cu proba la Limba şi literatura română, urmată a doua zi de proba scrisă la Matematică. Ultima probă, Limba şi literatura maternă, va avea loc în 20 februarie, iar afişarea rezultatelor va fi făcută la data de 7 martie. Potrivit inspectorului general adjunct, Claudiu Mondici, la aceste simulări vor participa 3.299 de elevi de clasa a VIII-a din judeţ.

    La simulările pentru examenele de bacalaureat, care vor debuta pe data de 3 martie, vor participa 3.828 de elevi de clasa a XI-a şi 2.500 de elevi de clasa a XII-a. Prima probă, la Limba şi literatura română, va avea loc în data de 3 martie, urmată a doua zi de cea la Limba şi literatura maternă. În data de 5 martie se va desfăşura simularea la proba obligatorie a profilului, iar în data de 7 martie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele la aceste simulări vor fi cunoscute în data de 14 martie.
    Inspectorul general adjunct a mai precizat că în această perioadă este aşteptată metodologia de organizare a acestor simulări. “Încă nu ştim detalii despre felul cum vor fi organizate aceste simulări până ce vom primi metodologia de desfăşurare a lor. Sperăm că în cel mai scurt timp vom primi aceste documente”, a mai adăugat Claudiu Mondici.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE