More

    Avalanşă de olimpiade şi concursuri şcolare în week-end

    olimpiada

    Sfârşitul de săptămână a fost bogat în olimpiade şi concursuri şcolare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare organizând etapa judeţeană a Olimpiadei pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” şi a Olimpiadei de Fizică, etapa locală a Olimpiadei de Matematică, precum şi etapa județeană a Concursului de Matematică „Brenyó Mihály”.

    Astfel, sâmbătă, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare a fost gazda etapei județene a Olimpiadei de Fizică la care au fost înscriși 143 elevi din clasele VI-XII, selectați la etapa locală. Potrivit inspectorului de specialitate, Claudia Cszprok, subiectele pentru concurs au fost elaborate de către un grup de lucru din cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Fizică, iar competiţia s-a desfăşurat fără probleme. Elevii care au participat la această competiţie au declarat că subiectele au fost destul de dificile, peste nivelul mediu de pregătire din şcoli.

    Tot sâmbătă, la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare s-a desfăşurat etapa județeană a Olimpiadei pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” (clasele V-VIII) și etapa județeană a Concursului interdisciplinar ”Cultură și spiritualitate românească” (clasele V-VIII). La aceste competiţii au participat 202 elevi pentru Olimpiada „Universul cunoașterii prin lectură”, respectiv 135 elevi pentru Concursul „Cultură și spiritualitate românească”. Ambele competiții sunt cuprinse în Calendarul olimpiadelor și concursurilor naționale finanțate de către Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2013-2014.

    Cea de a treia competiţie de sâmbătă, etapa județeană a Concursului de Matematică „Brenyó Mihály”, pentru clasele a III-a şi a IV-a, concurs prevăzut în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2013-2014, s-a desfăşurat la Liceul Teologic Romano – Catolic ”Hám János” Satu Mare.

    În fine, duminică a avut loc etapa locală a Olimpiadei de Matematică la care au participat elevii calificaţi la etapa pe şcoală care s-a desfăşurat în 17 unități de învățământ – centre de concurs – pentru un număr de 1.340 elevi. Etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică va avea loc în data de 8 martie 2014, iar etapa naţională în perioada 7-11 aprilie 2014 la Cluj Napoca.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE