More

    Debut la înscrieri pentru două programe de finanţare

    Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Turism şi Mediul de Afaceri a demarat ieri procedura de înscriere on-line pentru două programe cu finanţare de la bugetul de stat. Este vorba despre Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri (SRL-D) şi Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (Femeia manager).

    Potrivit şefului Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare, Cristian Raţiu, înscrierile pentru aceste programe se fac prin accesarea secţiunii de înscrieri on-line din cadrul site-ului www.aippimm.ro şi, apoi, selectarea casetei programului dorit, din lista de programe aferente anului 2014. Sesiunea de înscriere on-line va fi activă timp de 7 zile calendaristice în cazul programului Femeia manager, respectiv până la epuizarea bugetului alocat în cazul programului SRL-D, între orele 10.00 şi 20.00. Pentru înscrierea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. După înregistrare se completează on line planul de investiţii şi se încarcă în aplicaţie documentele solicitate conform procedurii programului.

    Calcularea punctajului planurilor de investiţii se face în timp real şi transparent la transmiterea de către aplicanţi a secţiunilor din aplicaţia software de înscriere on-line. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea evaluării administrative este de 50-60 de puncte din maxim 100 de puncte posibile. Pentru admiterea în programul SRL-D, contează ordinea înscrierii, cu condiţia realizării a minim 60 de puncte. În cazul programului Femeia manager, admiterea se face în ordinerea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale, sunt stabilite criterii de departajare, respectiv numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului, activitatea pe care accesează programul (producţie/servicii/comerţ) şi numărul de înregistrare on-line (ordinea înscrierii).
    Întreaga documentaţie a programelor poate fi consultată sau descărcată de pe site-ul www.aippimm.ro, accesînd secţiunea Programe şi selectînd programul dorit din lista de programe aferente anului 2014.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE