More

    Ciprian Ardelean, candidatul perfect pentru Camera Deputaţilor

    ardelean

    Comitetul Executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD s-a întrunit în cursul zilei de luni, ocazie cu care s-a stabilit candidatul social-democrat pentru alegerile parlamentare din Colegiul 2, post care a devenit vacant după demisia liberalului Ovidiu Silaghi, care a optat pentru un post de europarlamentar. Astfel, avocatul Ciprian Ardelean este candidatul cu care PSD vine în faţa alegătorilor, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, declarând că pe Ciprian Ardelean îl recomandă pregătirea profesională, cu atât mai mult cu cât candidatul social-democrat înţelege în profunzime actul legislativ. La rândul său, Ciprian Ardelean susţine că vine în faţa alegătorilor cu un mesaj clar şi sincer: “Sunt avocat, doctorand în drept, şi înţeleg pe deplin actul de legiferare, principala sarcină a Parlamentului. De aceea cred că sunt candidatul cel mai potrivit pentru a obţine mandatul de deputat din Colegiul 2!”.

    Mircea Govor garantează pentru Ciprian Ardelean
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a declarat că Ciprian Ardelean este cea mai bună soluţie pentru Colegiul 2, recomandându-l atât experienţa politică bogată cât şi experienţa profesională remarcabilă pentru vârsta sa. “Ieri (luni, n.red.) am avut Comitetul Executiv Judeţean şi am stabilit că cel mai recomandat membru pentru a candida în Colegiul 2 este Ciprian Ardelean, care este consilier judeţean, avocat, şi a mai candidat în Colegiul 5, care a fost un colegiu foarte greu pentru alegerile parlamentare şi a avut un rezultat bun pentru acel colegiu. Chiar eu, personal, l-am recomandat şi am văzut că toţi cei prezenţi au fost de acord. Şi-au mai depus candidatura Gabriel Leş şi fostul senator Sever Şter, dar pe parcurs dânşii au renunţat, aşa că Ciprian Ardelean a rămas singur. Eu am o mare încredere în Ciprian Ardelean, care a fost preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD, are experienţă politică şi este la al doilea mandat de consilier judeţean şi are o imagine foarte bună. Este un om curat, nu are probleme, deci nu are nimeni ce să îi reproşeze. Am mare încredere că va câştiga Colegiul 2”, a arătat Mircea Govor.

    “PSD porneşte cu prima şansă!”
    Ciprian Ardelean a vorbit despre şansele sale la ocuparea fotoliului de deputat, bazându-se pe experienţa anterioară, respectiv în condiţiile în care acesta a mai candidat la alegerile din 2012. Candidatul social-democrat a vorbit despre structura etnică şi structura politică a colegiului, dimensiuni care vor fi hotărâtoare în lupta pentru obţinerea mandatului de deputat, concluzionând că PSD porneşte cu prima şansă. “În ceea ce priveşte şansele mele, consider că acest lucru va fi hotărât de către alegători. Ar fi destul de greu de prognozat în acest moment, pentru că sunt foarte multe lucruri de luat în considerare, cum ar fi faptul că PSD este la guvernare. Este de ştiut faptul că în momentul în care eşti la guvernare imaginea se erodează, într-o oarecare măsură. Sigur, sunt şi anumite pârghii de care se pot folosi guvernanţii, în sensul anumitor măsuri bune care pot fi implementate. În ceea ce priveşte Satu Mare şi Colegiul 2, cred că sunt iar nişte chestiuni de luat în considerare, cum ar fi structura etnică a acestui colegiu, precum şi structura politică a sa. Sunt aproximativ 30% etnici maghiari, ceea ce cred că va conta, la fel cum a contat şi până acum. Dar sunt convins că PSD are prima şansă şi pornim din poziţia de lideri”, a arătat candidatul social-democrat.
    Ciprian Ardelean a ţinut să le mulţumească liderilor social-democraţi pentru faptul că şi-au manifestat încrederea şi l-au desemnat drept candidatul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD. “Aş dori să le mulţumesc colegilor mei care m-au propus şi m-au susţinut. De asemenea, aş dori să le mulţumesc celorlalţi doi contracandidaţi, domnul Sever Şter şi domnul Gabriel Leş. Cred că în egală măsură ar fi putut să fie la fel de buni candidaţi ca şi mine. A fost, practic, decizia lor de a se retrage. Nu s-a votat nimic în acest sens. Le mulţumesc pe această cale, şi sper să nu dezamăgesc pe nimeni.”

    Un avocat pentru Camera Deputaţilor
    Candidatul social-democrat a vorbit şi despre calităţile care îl recomandă pentru a-i reprezenta pe cetăţenii din Colegiul 2 în Camera Deputaţilor, punctând faptul că este doctorand în drept la Academia Română, fapt care se pliază perfect pe principala funcţie a Parlamentului, respectiv actul de legiferare. “În primul rând, cred că trebuie să ajungă în Camera Deputaţilor oameni care trebuie să se priceapă la ceea ce fac, la actul de legiferare. Nu aş vrea să mă laud, dar eu sunt de profesie avocat şi cred că în Parlament trebuie să ajungă oameni care se pricep la legi şi care ştiu să facă legi, să interpreteze legile. Întotdeauna cei care vin în faţa alegătorilor promit că fac poduri şi drumuri, în funcţie de nevoile fiecărei comunităţi, totuşi discutăm despre alegerile parlamentare, iar în Camera Deputaţilor, înainte de toate, se fac legi, şi nu se fac poduri. Trebuie să înţelegem că oamenii pe care îi trimit alegătorii în Parlament trebuie să facă legi. Sunt simpatizant PSD din 2004 şi cu acte în regulă m-am înscris în Partidul Social Democrat în anul 2006. Din anul 2008 sunt consilier judeţean, actualmente sunt la al doilea mandat de consilier judeţean. Ca şi formare profesională, sunt absolvent al Facultăţii de Drept, am absolvit şi masteratul şi sunt doctorand la Academia Română. Am absolvit, fără să fiu licenţiat, Facultatea de Psihologie, iar în prezent sunt avocat”, a declarat Ciprian Ardelean.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE