More

    Acuzaţiile ANI sunt nefondate

    adrian-stef

    Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a fost declarat ieri incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit deciziei ANI, în perioada în care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef ar fi deţinut şi funcţia de administrator al SC Ştef & CO SRL, iar în perioada exercitării mandatului de preşedinte al CJ Satu Mare ar fi deţinut simultan funcţia de preşedinte, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică. Prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele Adrian Ştef afirmă că acuzaţiile sunt nefondate, adăugând că va contesta în instanţă raportul emis de ANI.

    A renunţat la calitatea de administrator
    Preşedintele Adrian Ştef afirmă că a renunţat la calitatea de administrator al SC Ştef & CO SRL anterior începerii mandatului. “Agenţia Naţională de Integritate a transmis în cursul zilei de 21 martie un comunicat de presă în care sunt declarat incompatibil ca urmare a deţinerii simultate de funcţii şi calităţi, însă acuzaţiile sunt nefondate. Acuzaţiile Agenţiei Naţionale de Integritate prezentate pe site-ul instituţiei, referitoare la faptul că în perioada exercitării mandatului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, aş fi deţinut şi funcţia de administrator al SC Ştef & CO SRL între 21 iunie 2008 şi 21 aprilie 2009, sunt nefondate deoarece am renunţat la calitatea de administrator al SC Ştef & CO SRL la data de 03.03.2008, anterior începerii mandatului, aspect certificat de Hotărârea AGA a SC Ştef & CO SRL prin care a fost confirmată renunţarea la calitatea de administrator, dar şi de soluţia dispusă în dosarul numărul 5208/296/2011 de pe rolul Judecătoriei Satu Mare, prin care s-a dispus în baza “art. 278 ind.1 al.8 lit.a C.pr.pen. respingerea ca nefondată a plângerii formulate de petenta Agenţia Naţională de Integritate, cu sediul în Bucureşti, B-dul Lascăr Catargiu, nr.15, sector 1, împotriva rezoluţiei din data de 11.05.2011 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, dată în dosar nr.343/ll.2/2011 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, prin care s-a respins plângerea împotriva rezoluţiei din data de 14.04.2011 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, dată în dosar nr.256/P/2011, prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de intimatul Ştef Mihai Adrian, domiciliat în Satu Mare, str. B.P. Haşdeu, nr.13, jud. Satu Mare”. Precizez că sesizarea ANI adresată Parchetului, din dosarul mai sus precizat a avut acelaşi obiect şi anume că, în perioada exercitării mandatului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, aş fi deţinut şi funcţia de administrator al SC Ştef & CO SRL între 21 iunie 2008 şi 21 aprilie 2009”, se arată în comunicatul de presă semnat de preşedintele Adrian Ştef.

    Activitatea PFA, suspendată şi apoi radiată
    Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare afirmă că nu a desfăşurat activităţi de persoană fizică autorizată din 2009. “Cu privire la cea de-a doua acuzaţie formulată de ANI, legată de faptul că, în perioada exercitării mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, aş fi deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Ştef Mihai Adrian Persoană Fizică Autorizată, în perioada 18 iunie 2012 – 30 mai 2013, doresc să precizez următoarele: am derulat activităţi în calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Ştef Mihai Adrian Persoană Fizică Autorizată, conform autorizaţiei F30/116/2007, doar în anul 2007. În anul 2008 nu au existat activităţi derulate conform autorizaţiei mai sus precizate. În anul 2009 am făcut demersuri şi am suspendat activitatea de Persoană Fizică Autorizată – conform autorizaţiei F30/116/2007. Suspendarea a fost efectivă până în anul 2012 inclusiv. Ulterior, în anul 2013, conform rezoluţiei nr. 4498/30.05.2013 a ORC Satu Mare, s-a dispus radierea PFA Ştef Mihai Adrian conform autorizaţiei F30/116/2007. Aceste aspecte au fost certificate de către Direcţia Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, respectiv Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare printr-o adresă pe care am comunicat-o către ANI. Simpla deţinere a unei autorizaţii, suspendate, în baza căreia nu am acţionat, nefiind îndeplinite de către mine sau de către terţi acte sau fapte de comerţ în baza acesteia, nu poate constitui temei de drept pentru considerarea unui caz de incompatibilitate dintre funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi calitatea de comerciant persoană fizică. Pentru argumentele mai sus expuse voi contesta raportul emis de ANI în termenul legal de 15 zile de la comunicare”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de preşedintele Ştef.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE