More

    Asalt la bursa locurilor de muncă

    bursa

    Mai bine de 1.500 de sătmăreni şi-au căutat un loc de lucru la Bursa locurilor de muncă, ce a avut loc ieri dimineaţă la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul a fost organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare. Aproape 120 dintre aceştia au fost încadraţi pe loc, iar 630 au fost selectaţi în vederea angajării.

    O şansă pentru găsirea unui loc de muncă
    La deschiderea oficială a bursei au fost prezenţi reprezentanta Prefecturii Satu Mare, Ramona Antonescu, reprezentantul Consiliului Judeţean, Claudiu Sulea, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, directorul general al AJOFM, Marcel Maruşca, directorul adjunct Simona Derşidan, şefii de instituţii deconcentrate din judeţ. Directorul AJOFM, Marcel Maruşca, a declarat deschisă ediţia din acest an a Bursei generale a locurilor de muncă şi a mulţumit autorităţilor pentru prezenţă. Reprezentantul Prefecturii, Ramona Antonescu, a felicitat organizatorii, a mulţumit angajatorilor care s-au prezentat la această bursă şi le-a urat să se dezvolte pentru a oferi cât mai multe locuri de muncă sătmărenilor. La rândul său, Claudiu Sulea a felicitat AJOFM pentru organizare şi agenţii economici pentru implicare, adăugând că o astfel de bursă oferă sătmărenilor găsirea unui loc de muncă.

    După ce a felicitat AJOFM pentru organizarea Bursei, primarul Dorel Coica a precizat că între această instituţie şi Primăria Satu Mare există un parteneriat care funcţionează foarte bine. “Este important să avem cât mai multe locuri de muncă pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru. Eu, ca primar, mă angajez să aduc cât mai mulţi investitori. Fiecare firmă din municipiul Satu Mare care oferă locuri de muncă va deveni partenerul Primăriei”, a mai adăugat primarul Coica.

    Peste 700 de locuri de muncă oferite
    Cei 65 de agenţi economici participanţi la Bursă au oferit peste 700 de locuri de muncă în domenii precum construcţii, industrie uşoară, industria construcţiilor de maşini, comerţ, asigurări, prestări servicii, industria de prelucrare a lemnului şi turism. În cadrul bursei a fost amenajat şi un stand în cadrul căruia consilierul EURES a oferit informaţii despre locurile de muncă din străinătate, precum şi despre condiţiile de angajare şi de muncă în spaţiul european.
    În total, la Bursă au participat peste 1.500 de sătmăreni. Circa 630 dintre aceştia au fost selectaţi în vederea angajării, în timp ce 119 au fost încadraţi pe loc. Având în vedere numărul mare de participanţi, conducerea AJOFM consideră acţiunea ca fiind una reuşită.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE