More

    Victorie prețioasă la Oradea

    oli

    Olimpia a recuperat ieri(n.r. miercuri) la Oradea punctele pierdute vineri acasă cu FC Olt. Cu Boştină şi Bujor doar pe bancă, antrenorii Csik şi Bolba i-au aruncat în luptă din primul minut pe Lemac şi Feier, iar tot ca o noutate, Munteanu a fost reprofilat mijlocaş stânga din fundaş dreapta.

    Iar aceste mutări se pare că s-au dovedit inspirate din moment ce galben-albaştrii au controlat jocul, au avut posesie superioară şi câteva ocazii importante. Unicul gol a fost marcat de Bălău în minutul 61, acesta reluând imparabil din 5 metri o centrare venită de pe dreapta din lovitură liberă bătută de Gavrilescu.

    De remarcat că orădenii au jucat din minutul 35 cu un om mai puţin, după eliminarea lui Haş pentru cumul de cartonaşe galbene. Iar singura lor ocazie a venit abia în minutul 72, când Bic a reluat cu capul din şase metri dar Anca-Trip a fost la post. Feier putea închide meciul în minutul 79, acesta a scăpat singur pe contra-atac dar din păcate la marginea careului a fost ajuns din urmă de fundaşul Mintaş, care l-a deposedat cu preţul unei accidentări.

    Olimpia obţine trei puncte preţioase, dar încă nu e sigură de locul din play-off, mai ales că Bistriţa a învins FCU Craiova cu 3-0, iar Mioveni a învins Metalul Reşiţa cu 1-0.

    În derby-ul etapei, CSM Rm. Vâlcea a trecut la limită, 1-0, de ASA Tg. Mureş.

    Interesant e că în clasament echipele de pe locurile 3-6 sunt la egalitate de puncte, 28, iar FC Olt cu 27 și Mioveni cu 26 puncte așteaptă pașii greșiți ai adversarelor pentru a intra în play-off.

    Olimpia va juca următorul meci sâmbătă, de la ora 11.00, cu CSM Rm. Vâlcea la Satu Mare.

    Alex Pelici: Îmi cer scuze în numele echipei

    Antrenorul Alex Pelici consideră că momentul care a influenţat decisiv desfăşurarea jocului a fost eliminarea lui Andrei Haş.

    „După eliminarea lui Haş am încercat să ne închidem cât mai bine şi să punem probleme când am avut ocazia. Probabil, dacă nu ar fi fost acea eliminare altfel ar fi decurs jocul. Se întâmplă oricui să fie eliminat, nu îl scoatem ţap ispăşitor pe Haş, dar trebuie să înveţe din astfel de greşeli. E mare păcat că nu am reuşit mai mult, pentru că eram pe un trend pozitiv. Trebuie să ne revenim cât mai repede din acest moment neplăcut, să ridicăm capul şi să muncim mai mult. De acum e clar că ne rămâne de luptat pentru o clasare cât mai bună în play-out. Se pare că momentan nu putem juca cu gândul la obiective mai îndrăzneţe, accederea în play-off, aşa s-a întâmplat cu Reşiţa sau astăzi (n.r. – ieri) cu Satu Mare. Îmi cer scuze în numele echipei oamenilor care au venit să ne susţină. Sperăm să ne revanşăm pe viitor”, a declarat Pelici.

    Tiberiu Csik: Am meritat victoria!

    Omologul său, Tiberiu Csik, era satisfăcut că Olimpia şi-a revenit după eşecul din etapa trecută cu FC Olt: „La astfel de meciuri primează rezultatul. Punem deoparte frumuseţea jocului şi spectacolul pentru puncte. A contat că din minutul 35 am avut superioritate numerică. Eu consider că am meritat victoria, cu tot respectul pentru Oradea. Sper ca la anul să continuăm împreună în Liga a II-a. Am dovedit că meciul cu Oltul a fost un accident. Ne-am adunat după acel eşec şi am reuşit să obţinem trei puncte importante”.

    Bihor – Olimpia Satu Mare 0-1 (0-0)
    Stadion Iuliu Bodola. Teren bun. Spectatori: 1.000
    A marcat: Bălău 61

    Cartonaşe galbene: Haş 28 şi 34, Fl. Lazăr 90 / Micaş 23, C. Ene 30, Villand 84, Bălău 86, Faur 89, Gavrilescu 90

    Cartonaşe roşii: Haş 34 / –
    Arbitri: Dan Dreve – Ionuţ Câmpeanu, Doru Lucaciu (Cluj-Napoca)

    Observatori FRF: Dan Monea (Aiud) şi Traian Marcu (Sibiu).

    FC Bihor: Smaranda – Mihuţ, Mintaş (80 Letan), Lazăr (cpt), A. Achim – C. Străuţ, Haş – M. Popa, Ianc (46 Fl. Pop), Sorian (69 Ov. Bic) – R. Lukacs. Antrenor: Alexandru Pelici
    Pe bancă: Sălăjan – Hadăr, Pascariu, Cr. Cigan

    Olimpia: Anca Trip – M. Mureşan, C. Ene (46 Bujor), Bălău, C. Iuhas (cpt.) – Gavrilescu, R. Villand, Micaş, D. Muntean – Feier (81 Al. Boştină), D. Lemac (76 B. Faur).

    Antrenor: Tiberiu Csik

    Pe bancă: B. Miron – Zsiga, Svarczkopf, Roghină

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE