More

    Elena Udrea – agent electoral

    Asemeni mentorului său, Elena Udrea face eforturi sã convingă că are şi ea vocaţie de politician-jucător. Unii consideră că, din acest punct de vedere, orgoliul său este exagerat, ea reprezentând nimic altceva decât o docilă purtătoare de cuvânt a mesajelor politice formulate de strategul de la Cotroceni. Obedientă, zeloasa propagandistă şi-a asumat şi rolul de agent electoral, interpretat cu incontestabil talent.

    Astfel, într-un recent interviu acordat unui cotidian pro-prezidenţial, “echidistanta” Elena Udrea a declarat că o candidatură independentă la europarlamentare a Elenei Băsescu nu ar fi un lucru bun pentru PMP. Declaraţia a fost susţinută prin argumentul că fiica preşedintelui cunoaşte foarte bine PMP, se bucură de simpatie şi susţinere reală în interiorul partidului. Că îmbrăţişează aceleaşi principii şi valori, dar candidând independent s-ar adresa aceluiaşi electorat. În consecinţă, cea mai bună soluţie pentru care Elena Udrea pledează cu entuziasm este ca Elena Băsescu sã candideze la europarlamentarele din 25 mai din partea Mişcării Populare.

    Din motive ce ţin de ordinea pe listă a candidaturilor, au existat totuşi voci care au apreciat că venirea Elenei Băsescu în PMP nu ar fi cea mai înţeleaptă idee. Replica Elenei Udrea a fost promptă, dovedind calităţi autentice de agent electoral. Ea a făcut vorbire despre cele 1300 de discursuri şi peste 140 de rapoarte susţinute de Elena Băsescu în calitate de membru al Parlamentului European. Mai mult, a lăudat popularitatea de care se bucură fiica prezidenţială în rândul tinerilor şi al femeilor, dar şi în cel al românilor din Basarabia şi diaspora.

    În sfârşit, citând din gândirea politică a lui Traian Băsescu, şi cu aceleaşi orgolii, Elena Udrea şi-a explicat speranţa că oamenii raţionali din PDL se vor trezi după europarlamentare şi vor veni alături de PMP pentru a sprijini un candidat comun la prezidenţiale. Dacă se priveşte în oglindă, şi nu-i exclus să o facă, vorbind despre un astfel de candidat, Elena Udrea ar trebui să-l bată pe Antonescu în turul I al prezidenţialelor şi pe Ponta în turul al II-lea. Contează însă vrerea lui Traian Băsescu şi mai puţin ambiţiile visătorilor sau ale visătoarelor din PMP care se străduiesc să-i fie pe plac din toate punctele de vedere.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE