More

    Tarna Mare s-a înfrăţit cu localitatea Hija, din Ucraina

    La Tarna Mare s-a semnat miercuri documentul de înfrăţire cu comuna Hija, raionul Vinogradiv, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Discuţiile între cele două delegaţii au fost purtate cu ajutorul translatorului Liuba Irina Horvat, secretar general al Uniunii Ucrainenilor din România. Într-o atmosferă distinsă şi caldă delegaţia din Ucraina a fost întâmpinată la intrarea în localitatea Tarna Mare de viceprimarul comunei, Petre Doroş, iar la sosirea în faţa Primăriei au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de primarul comunei Tarna Mare, Mariana-Monica Sobius, membrii Consiliului Local şi un grup numeros de cetăţeni din comună.

    Grupul folcloric “Florile Tărnii“ a susţinut un program artistic în cinstea oaspeţilor ucraineni. În cadrul şedinţei de Consiliu Local în care s-a aprobat documentul de înfrăţire între cele două localităţi, secretarul comunei Tarna Mare, Marcel-Cornel Andercău a înmânat primarilor din cele două localităţi, Tarna Mare şi Hija, câte o mapă cu documentele de înfrăţire. Din partea delegaţiei ucrainene au participat: primarul din Hija, Haiduc Ivan,  deputatul raional Vinogradiv, Tatiana Carpen, primarul din Cerna, Ivasco Vasile, precum şi alte persoane.

    La eveniment au mai participat un reprezentant din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi secretarul general al UUR, Irina Liuba Horvat. Între reprezentanţii celor două comune s-au purtat discuţii şi au avut loc întâlniri de aproape patru ani până să se ajungă la acest moment. Pentru administraţia locală din Tarna Mare evenimentul este o reuşită şi se înscrie în linia ascendentă a manifestărilor organizate de comuna Tarna Mare în ultimii ani.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE